Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () - SAMSUN Türk Ocakları Şubesi'nin düzenlediği '15 Temmuz'un Perde Arkası' konulu panelde konuşan Balyoz davası mağduru emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, "Lise kaynalkı 11 general darbe gecesi aktif rol aldı ve hepsi tutukludur" dedi.
Türk Ocakları Samsun Şubesi tarafından '15 Temmuz'un Perde Arkası' konulu panel düzenlendi. Panele Balyoz davasında 4 yıl cezaevinde yatan, 'Beşiktaş'ta Sırtlan Pususu', 'Firavun Töreni' ve 'Ağacın kurdu' gibi kitapların da yazarı olan emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, konuşmacı olarak katıldı. Önsel, şöyle dedi:
"Kara Harp Okulu'nda 85 mezunları dediğimiz sınıf,  biz o zaman 3'üncü sınıfız, onlar 2'nci sınıf. Yıl; 1982, bir sınıf oluşturuyorlar 'kısım'. 'Kısım' sadece sivil lise kaynaklılardan oluşturuluyor. Böyle bir şey olamaz. Bizim kaynağımız iki türlüdür harp okullarında bir sivil lise kaynaklı bir de askeri lise kaynaklı öğrenciler olur. Bunlar karma sınıflarda bütünleşirler, kaynaşırlar. Askeri lise, sivil lise diye bir şey olmaz hayatın doğal akışına aykırıdır. Bu sivil lise kaynaklılar, şimdi biz bunlara 20 kişi diyelim. Sonradan ne oldu biliyormusunuz? Bunların 11 tanesi general oldu. 1982 yılında hayatın doğal akışına aykırı olarak tamamen sivil lise kaynaklı 11 tanesi general oldu. Ne var bunda diyeceksiniz. Bu 11'i de 15 Temmuz gecesinde bizzat aktif rolleri aldı ve hepsi şimdi tutuklu. Peki o 82 yılında alay komutanı kim? 'Kasaptaki ete kesinlikle soğan koyamam', 'Banal gelen taksiye binmem', 'Tutulmamış balığa limon sıkmam' diyen Hilmi Özkök'tür. Ben böyle konuşurum, bazıları beni eleştiriyor, 'Komutanlarla ilgili yine de böyle deme' diye. Komutan böyle olmaz. Komutan, komutan olursa eyvallah. Halen esas duruşumuz devam eder. Ama biz her ünüforma giyene esas duruş göstermeyiz. Saygı duymayız. İşte o üniformalıların bir kısmı halkına ateş etti. Bunu bu gözler gördü. Öyle kovboy filmi veya Amerikan filmi gibi ben televizyonlardan seydetmedim. Bu gözler gördü. Üniformalıydı, onlar rütbe taşıyorlardı."

FOTOĞRAFLI