Kemal ATLAN- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı töreni öncesi programda olmamasına rağmen İşçi Partisi (İP) üyeleri, Atatürk anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. İşçi Partililer daha sonra çelenklerini alıp alandan ayrıldı. Ardından anıta CHP'liler çelenk koydu. CHP'lilerin anıt önünde bıraktıkları çelengi sivil polisler kaldırdı. Bayram kutlamaları nedeniyle Vali Güngör Azim Tuna ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen koltuklarını çocuklara bıraktı. Büyükerşen, temsili valinin telefonla temsili başkandan otopark yapılmasını istemesi üzerine "Önce Vali bey trafik polislerini çalıştırsın" dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törenler başlamadan önce İşçi Partilileri Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu. Partililer daha sonra anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra çelenklerini alıp alandan ayrıldı.
İşçi Partililer'in ardından alana CHP'liler çelenkleriyle geldi. Partililer Atatürk anıtı önüne CHP'nin çelengini bırakıp saygı duruşunda bulundu. CHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer partililer hitaben yaptığı konuşmada "Demokrasi, barış ve özgürlükler için CHP'nin ve sizlerin her zaman direnmesi gerektiğine inanıyorum. Atatürk'ün çizmiş olduğu yolda daima ileriye yürümeliyiz" dedi.
CHP'liler saygı duruşunda bulunduktan sonra çelengi Atatürk anıtı önünde bırakıp uzaklaştı. Sivil polisler de CHP'nin çelengini alıp, anıtın arka tarafına kaldırdı.
23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Eskişehir Valisi Güngör Tuna ile Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen koltuklarını çocuklara bıraktı. Yılmaz Büyükerşen'in koltuğuna İki Eylül Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Sıla Acun oturdu. Acun Eskişehir'in trafik sorununu çözmek için alt ve üst geçitler yapacağını, Batıkent ile Organize Sanayi Bölgesi arasına metro hattı kuracağını söyledi. Bu arada temsili vali telefonla temsili başkan Sıla Acun'u aradı. Temlisi Vali araçların yanlış yerlere park edildiğini, bu nedenle otoparklar yapılmasını istedi. Yılmaz Büyükerşen de bunun üzerine temsili başkan Sıla Acun'a "Önce Vali bey trafik polislerini çalıştırsın" dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın koltuğuna ise Meserret İnel İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Duru Türköver oturdu. Türköver, "Trafik sorunun azalması için daha çok otopark yapılması gerekiyor" dedi.
Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenlere Vali Güngör Azim Tuna, 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ile çok sayıda kişi vatandaş  katıldı.

KA,HT(EK/AK) (FOTOĞRAFLI)