ESKİŞEHİR'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene, Eskişehirliler fazla ilgi göstermedi.
Eskişehir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92'nci yıldönümü kutlamaları, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törene, Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Jale Nur Süllü, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt katıldı.
Daha önceki yıllarda Vilayet Meydanı'ndaki tören sonrası Atatürk Bulvarı'nda devam edilen kutlamaların aksine bu yıl Vilayet Meydanı'ndaki törenin ardından başka bir etkinlik yapılmadı. Bu yıl Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törenlere Eskişehirliler'in çok fazla ilgi göstermemiş olması dikkat çekti.
İLK YARDIMI DİŞ TABİBİ BAŞKAN YAPTI
Vilayet Meydanı'ndaki kutlamalarda Türk bayrağı flamasını taşıyan Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Selman Akmeşe, rahatsızlanarak düştü. Tansiyonu düştüğü belirtilen Selman Akmeşe'ye ilk müdahaleyi protokolden koşarak gelen ve aynı zamanda diş tabibi olan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptı. Bir süre baygınlık geçiren Selman Akmeşe, olay yerine gelen 112 görevlilerince sedyeye konarak ambulansa götürüldü. Akmeşe'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Törende Hv.Yzb.Eray Üçel ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Jale Nur Süllü'nün konuşmalarının ardından tören, halk oyunları gösterileri ile son buldu.

FOTOĞRAFLI