Emre BAYLAN/ANTALYA, () - GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya’da 22 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla açılan Türkiye’nin ilk EXPO’su, EXPO 2016 Antalya fuar alanını 12 günde 160 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.
EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Aksu’daki fuar alanında gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Bakan Çelik, EXPO 2016 Antalya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 22 Nisan’da açıldığını hatırlattı. EXPO Antalya’nın açılmış olmasına rağmen alanında Almanya’nın bulunduğu birkaç ülkenin hala bahçelerini tamamlamadığını aktaran Çelik, “Bu bahçelerin tamamlama çalışmaları sürüyor. Mayıs ayının ortalarına doğru tamamlanacak” dedi.
EXPO sergi alanını açılış sonrası ilk 4 günde 100 bin kişinin ziyaret ettiği, geri kalan 8 günde ise ziyaretçi sayısının 60 bin civarında olduğunu kaydeden Çelik, şunları söyledi:
“Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor. Halkın ziyaretlerini arttırması konusunda çalışmalar devam ediyor. Hali hazırda okulların açık olduğunu dikkate almamız lazım. Okullar kapanınca, havalar biraz daha yaz havasını andırmaya başlayınca hareketin daha da artacağını düşünüyoruz. Kültürel etkinlikler de bir taraftan programa girmiş bulunuyor. Kültürel etkinlikle ve okullarını tatil olmasıyla EXPO’daki hareketlilik daha net bir şekilde hissedilecek.”
EXPO sergi alanında şu anda plastik variller, teneke çöp kutuları, süpürge gibi eşyaların çıkardıkları sesle ritim ve dansı birleştiren dünyaca ünlü STOMP gurubu etkinliğinin bulunduğunu aktaran Bakan Çelik, 7 Mayıs’ta tenor Jose Carreras’ın 14 Mayıs’ta ise Fransız soprano Emma Shapplin’in, 21 Mayıs’ta ise Level 42 grubunun sahneye çıkacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI