FATİH'in Nesli Gençlik Eğitim Derneği Maltepe'de bulunan bir düğün salonunda tanıtım gecesi düzenledi. Geceye İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, eski oyuncu-manken Yaşar Alptekin, Türkücü Onur Şan ve çok sayıda davetli katıldı.



Mehter takımının gösterisinin ardından başlayan programda Kur'an-ı Kerim ve İlahiler okundu. Türkücü Onur Şan davetlilere ilahiler söyledi. Ardından sahneye çıkan İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, “İtalyan Bellini bir Fatih Sultan resmi çizdi. Karga burunlu şu resim varya… Fatih Sultan diye o resmi gösteriyorlar. O resimde 21 yaşında olabilir mi? En az 40 yaşında o resimde. Adamlar '21 yaşında bir Türk komutana yenildik' dememek için, Hıristiyan ressamı bile sanatında ayrı bir hile yapacak ve Fatih Sultan'ı olduğu yaşından 20 yaş büyük çizecek. 'Biz bir çocuğa yenildik' dememek için. Şimdi Rus uçağı düştü diye oturdukları koltukta zangır zangır titreyen şarap düşkünü korkaklar var. Korkmayın aslanım. Sizin dedeleriniz dedem Fatih Sultan'ı fetih ettiği yaşta çizemedi. Rus'un oyunun dün bozduk bugün de bozarız biz." dedi.

DERNEĞİN NEDEN KURULDUĞUNU ANLATTI



Fatihin Nesli Gençlik, Eğitim Derneği Başkanı Bülent Gürpınar ise, derneği kurma amaçlarını analtırken, “İstanbul'da Maltepe'de gençlerimize İncil dağıtılıyorsa, Müslüman mahallesinde salyangoz satarak Maltepe Medyanı'nda papazlarla, ayinlerle noel ağacı dikiliyorsa, gençliğim Çanakkale'de şehit olmuş dedesini tanımıyorsa, benim gençliğim haramı, helali bilmiyorsa, Televizyonda 'Muhteşem rezillik' dediğim 'Kösem Sultan' denilen alçak diziler gençlerimize tarihimizi yanlış tanıtıyorsa, gençlerimiz uyuşturucu tuzağına düşüyorsa, gençlerimiz alkolün esiri olmuşsa, İstanbul'u fetheden atasını, tarihini tanımıyorsa bizler de arkadaşlarımızla birlikte bu sorumluluktan kaçamazdık." diye konuştu.







'NAMAZLA YENİDEN DOĞDUM' KİTABINI İMZALADI



Eski oyuncu-manken Yaşar Alptekin programın sonunda girişte 'Namazla yeniden doğdum' adlı kitabını imzaladı.



Alptekin, “Rabbime şükür ki, önce o seviyor, sonra sevdiriyor. Rabbim önce beni sevdi, sonra da sevdirdi. Rabbim sevdirmeseydi onlar sevemezdi. Önce 'Namazla yeniden doğdum' adlı kitabım çıktı. Sonra kendime iyilik yapıp hacca gittim. Sonra 'İtiraflar' Allah nasip ederse bu kış ayların da, 'Ben namaz kılmıyorum ama kalbim temiz' diyenler için bir kitap çıkacak. 'Namazla yeniden doğdum' kitabım en çok satan kitap ödülü aldı. Birçok insanın namaza başlamasına vesile oldu. Eskiden insanlar meşhurken, cahiliye döneminde beni yolda gördükleri zaman, 'Yaşar Alptekin merhaba' diye selam veriyordu. Şimdi insanlar, 'Yaşar Abi Selamün Aleyküm' diyorlar. Eskiden insanlar dudaktan selam veriyordu, şimdi kalpten veriyorlar. Her şeyden önce çok huzurluyum. Yaratandan ötürü her şeyi seviyorum." şleklinde konuştu.