Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye Adliyesi'nde görev yapan hakim, savcı ve avukatlar, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini kınadı.
Polisin güvenlik önlemleri aldığı adliye binası önünde yapılan basın açıklamasına aynı zamanda avukat olan CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu da katıldı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, şehit edilen Mehmet Selim Kiraz ile yakın arkadaş olduklarını belirterek, 3 yıl birlikte görev yaptıklarını söyledi. Kiraz'dan söz ederken gözleri dolan Yılmaz, "Bugün İstanbul Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a yönelik menfur saldırıyı kınamak için toplandık. Tüm yargı adına buradayız. Milletimize, devletimize, yargıya yönelik bu saldırıyı lanetliyorum. Şehit kardeşimizin mekanı cennet olsun" dedi.
'TERÖRÜN AHLAKI YOK'
Yargı mensubu olarak görevlerini yapmaya çalıştıklarını aktaran Yılmaz, terör örgütünün ses getirecek eylemler planlarken hedef belirlemede zorlanmadığına dikkati çekti. Mehmet Selim Kiraz'ın hukuka bağlı, beyefendi ve kibar biri olduğunu anlatan Yılmaz, "Şehitlik ancak böyle bir insana nasip olabilir. Dünden bu yana gerçekten çok üzgünüz. Terörün gördüğünüz gibi ahlakı yok. Terör bir ahlaksızlık her şeyden önce" diye konuştu.
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ogün Ahmet Tepe de saldırıyı kınayarak, adalete bağlı şekilde görev yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Tepe, yargı camiasına ve şehit savcının yakınlarına başsağlığı diledi.
Muğla Barosu Fethiye Temsilcisi Ali Bergamalı "Hukuk ordusu bir neferini kaybetti diye, hukukun tecellisi olduğu yerde kalmaz. Biz Kiraz'ın mücadelesine bıraktığı yerden devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI