İZMİR'in Foça İlçesi'nde hava sıcaklıklarının yükselmesi ile birlikte, çok sayıda kişi haftasonu sahil boyuna akın etti.
Foça'da Büyük ve Küçükdeniz Limanı çevresinde, her yaştan pek çok kişi hafta sonunda denize girdi hem sahilde güneşlendi. İzmir merkezi ve Manisa gibi yakın yerleşim birimlerinden de ilçeye akın edenler Foça'da keyifli vakit geçirdi. Gezi teknelerinin büyük bölümü sabahtan akşama süren balık turları için limandan ayrılırken, saatlik turlar düzenleyen bazı tekneler gün boyu istekleri karşılamaya çalıştı. Restoran, kafe, bar ve dondurmacıların yanı sıra midye dolma, buzlu badem, el işi takı ve seyyar satış yapan diğer esnaf da doluluktan sevindi.
Kozbeyli, Yenibağarası, Ilıpınar dolaylarındaki kahvaltı bahçeleri hem güzel havada yemek yemek isteyen aileleri, trafiğin olmadığı yeşil alanlarda koşmak, oynamak isteyen küçükleri memnun etti. Bazıları da sahil boyunca yürüdü, ahşap iskelelerdeki banklarda oturmayı tercih etti. Baharı ve yazı bir arada yaşayan ziyaretçiler, akşam saatlerinde Foça'dan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI