FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nde Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi’nin devreye girmesiyle atıl duruma geçecek 4 gişeyi kaldırma çalışmaları saat 01:00 itibariyle başladı.





Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüp ihale edilen proje kapsamında bir süre önce dört gişe kapatılarak bu bölüme, sürücülerin şerit değiştirmeden geçiş yapmalarını ve OGS ya da HGS kullanan sürücülerin aynı yolu kullanmasına olanak sağlayacak konstrüksiyonlar yerleştirilmişti. Serbest Geçiş Ücret Toplama Sistemi adı verilen uygulama kapsamında yapılan konstrüksiyonlara OGS ve HGS algılayıcılar yerleştirilmişti. Sistemin test çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından 1,2,3 ve 4 numaralı gişelerin kaldırılma işlemleri 25.01.2015 saat 01:00 itibariyle başladı.



Çalışmaların yapılacağı 4 gişeye giden yol ekipler tarafından ışıklı uyarı levhaları ve dubalarla trafiğe kapatıldı. Ekipler sürücüleri yanlış yönlendirilebilecek eski uyarı levhaları sökerek kaldırdı. Sürücüler trafik uyarı levhalarıyla 6,7,8,9,10 ve 11 numaralı gişelere yönlendirildi. Bu gişelerden OGS ve HGS etiketli araçlar aynı şeridi kullanarak geçiş yapabilecek.





Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde başlayan çalışmalar 08.02.2015 tarihi Pazar günü saat 14.00’te kadar sürecek.





(FOTOĞRAFLI)