DATÇA'DA HASARLI BİNA SAYISI 51'E ÇIKTI
Depremden en çok etkilenen yerlerden Muğla'nın Datça İlçesi'nin Reşadiye Mahallesi'nde, şu ana kadar hasarlı bina sayısının 51 olarak tespit edildiği açıklandı. İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Datça Temsilciliği tarafından yapılan inceleme sonucu açıklanan ön tespit raporunda, 51 hasarlı binadan 3'ünde ağır hasar olduğu bildirildi.
İnşaat Mühendisleri Datça Temsilcisi inşaat yüksek mühendisi Derya Özberk ile temsilci yardımcıları inşaat mühendisi Murat Şakır ve inşaat mühendisi Burak Özer imzasıyla yayınlanan raporda, çarpıcı tespitlere yer verildi. Ege Denizi Gökova açıklarında meydana gelen depremde, Datça'da, büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Datça Hükümet Konağı, Hükümetimizce alınan karar sonrası yıkımına başlanılmış ve  yıkım süreci neredeyse tamamlandığından dolayı olabilecek büyük bir facianın önüne geçilmiştir. Datça'da hastanelere deprem sonrası yaşanan panikle oluşan yaralanmalardan ötürü 18 kişinin geldiği, bunlardan 17'sinin taburcu olduğu bir kişinin ise kolu kırıldığı için müşahede altında tutulup, tedavisine devam ettiği öğrenilmiştir. Reşadiye Mahallesi'nde Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin; öğle saatine kadar yaptığı çalışmalar sonrasında 51 hasarlı ve 3 adet ağır hasarlı bina tespit ettiklerini ve tespite devam ettikleri belirlenmiştir. Datça Temsilciliği olarak yaptığımız incelemelerde ağır hasarlı bina sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Hasarlı binaların neredeyse hepsinin yığma yapılardan oluştuğu yapı bağlayıcısı olarak çamur ve horasan harcı kullanıldığı tespit edilmiştir. Hasar yoğunlukla kapı pencere boşlukları, bina köşe ve birleşim noktalarında gözlemlenmiştir. Reşadiye Mahallesi için hasarlı bina sayısının tespitine devam edilmekte net rakam daha sonra bildirilecektir."
BİR TEKNE BATTI
Reşadiye Mahallesi haricindeki Datça merkez ve diğer mahallelerde yapılan araştırmalara göre, ciddi hasarlı binalara rastlanılmadığına dikkat çekilen raporda, "Palamutbükü Limanı'nda demirli bir teknenin girdap sonucunda battığı bilgisi alınmıştır. Datça'nın Ege kıyısına bakan (Bodrum tarafı) Karaköy sahilinde gelgitlerden ötürü deniz seviyesinin 1 metreyi aşkın yükseldiği ve azaldığı bilgisi alınmıştır" denildi.
Mehmet ÇİL/DATÇA (Muğla), ()

FOTOĞRAFLI