İSTANBUL'da işadamı Musa Yetişmez, mezun olduğu Hakkari Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) İlk  ve Orta okulunu 30 yıl sonra ziyaret ederek, 265 öğrenciye eşofman takımı hediye etti. Yetişmez, mezun olduğu okula vefa borcunu ödemeye geldiğini belirterek,"İlkokula başladığım okulumu unutmadım. Sizler de üniversiteden mezun olduktan sonra okulunuzu, memleketinizi unutmayın" dedi

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş'ın girişimleri ile İstanbul'da iş adamı olan, Alyans Grup Yönetim Kurulu Başkanı Musa Yetişmez, 1983-87 yılları arasında o zamanki ismiyle Namık Kemal, şu anki adı TOBB olan okulunu 30 yıl sonra ziyaret ederek, getirdiği eşofmanları öğrencilere verdi.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgut ile birlikte okuldaki sınfları gezen yetişmez, öğrencilere eşofman takımlarını dağıtırken duygulandı. İş adamı Yetişmez'i öğrencilere tanıtan Durgut,"Gördüğünüz bu abiniz yıllar önce sizler gibi bu sıralarda ilkokulu okudu. Şimdi de sizlere ziyarete gelmiş. Gelmişken sizlere hediyeler de getirmiş.Kendisine 'hoş geldiniz' diyor böyle bir yardımda bulunduğu için de teşekkür ediyoruz" dedi.

OKULUMA VEFA BORCUMU ÖDÜYORUM

Memleketi Hakkari'ye vefa borcunu ödemeye geldiğini belirten Hakkarili iş adamı Musa Yetişmez ise, yıllar önce okuduğu okulundaki öğrencileri görüncü duygulandığını söyledi. Yetişmez,"Ben 30 yıl önce bu sıralarda bu okulda sizler gibi öğrenciydim. Tabi o zamanlar bizim kara önlüklerimiz vardı. Ama şimdi rengarenk kıyafetler var. Büyüdük, okula gittik. Üniversiteyi bitirdik. İş yapmaya başladık, çalıştık. Ama ilk okulumuzu hiçbir zaman unutmadık.Okula ilk başladığımız yeri hiç unutmadık. Sizler de unutmayın.  Başarılı olun, sürekli ufkunuzu geniş tutun.İyi üniversitelerde okuyun. Ama okuduktan sonra okulunuza, Hakkari'ye veya memleketinize geri dönün.Sizden sonraki öğrencileri unutmayın" dedi.

Yetişmez, daha sonra okulun öğrencileri ile birlikte okul önünde hatıra fotoğraflı çektirdi. Eşofmanları alan öğrenciler ise hep bir ağızdan 'Teşekkür ediyoruz' deyip Yetişmez'ı alkışladı.