'BİZ AYNI TEZGAHTAN ÇIKMIŞ AHŞAPLAR DEĞİLİZ'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı Mart Ayı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Bakan Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, "Muhalefet partileri bilmeliler ki Türkiye’de istikrar, AK Parti ile anılıyor. Ana muhalefet partisinin lideri 'Ben iktidar olacağım' diyemiyor. Eski bir siyasetçiye, 'Ben iktidar olursam, başbakan yardımcım olur musun' diyor. AK Parti’nin gücü hamd olsun yerinde. Geçtiğimiz seçimden önce hedefimiz, her 2 oydan birini almaktı ve her 2 seçmenden birinin AK Parti dediği bir ortama geldik. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde her 3 seçmenden 2’sinin oy vermesini sağlayacağız.

Bunu çalışarak ve daha çok doğruları yaparak başaracağız. Ben inanıyorum ki bu birlik ve beraberlik Allah’ın yardımını da bize getirecek" dedi. Konuşmasında, "Dün muhalefet partilerinden ayrılıp başka parti kuranlar, bugün birleşip seçime girmek istiyor" diyen Yıldız, şunları söyledi: "Mahalli seçimlerde de bunu yaptılar. CHP, MHP, HDP, hangisi hangi ilde kendini güçlü hissediyorsa, diğerleri onu destekledi. Bu nasıl bir ilkesizliktir?


Sizler, yapacaklarınızı ortaya koyun, vatandaş tercih ederse, yanı başımızda dursunlar. Paraleller, kirişler, muhalefet her beraber AK Parti karşısında birleşiyorlar. Biz ise şeffaf bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında bir ayrılık, gayrılık var gibi göstermeye çalışıyorlar. Biz aynı tezgahtan çıkmış ahşaplar değiliz. Hepimizin farklı yaşamları var ama biz bir gaye için, aynı ideal için bir araya geldik. Bu yaşantılarımızdaki farklılıkları bir ayrılık gibi göstermeye çalışıyorlar." '

ÇÖZÜM SÜRECİNİN BOZULMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'
Silahların bırakılmasını bütün herkesin dillendirdiğini vurgulayan Yıldız, "Silahların bırakılmasından memnun olmayanlar olabilir. Terörün ve silahlı mücadelenin ülkemize olan rakamsal boyutuna da bakmak lazım. Elbette kardeşçe yaşamanın bir rakamsal karşılığı olamaz ama 1 trilyon liradan bahsedebiliriz. Bu parada hepimizin payı var. 6-7 Ekim olaylarında insanları sokaklara döktüler. Bunların içerisinde çok az iyi niyetli kişiler olabilir. 78 milyon hepimiz şehitlerimiz için üzüldük, gözyaşı döktük.

Artık anaların gözyaşı dökülmesin istiyoruz. Biz şiddete karşıyız. HDP’de, iyi niyetli ve silahların bırakılmasını isteyenlerin yanında, farklı düşüncelerde olanlar da olabilir. Bunları görüyoruz. Bölenlerin, ayrıştıranların her zaman karşısında olduk. Çözüm süreci artık halka mal olmuş bir süreçtir. Olağanüstü halin ve DGM’lerin kaldırılması, Kürtçe eğitimin serbest bırakılması, bunlar yapıldı ama çabuk unutuldu. Kürtçe serbest bırakılınca, insanlar bu dili öğrenmeye akın mı etti? Ne oldu? Kürtçe’nin serbest bırakılması, ayrışmaya değil, birbirimizi daha iyi anlamaya neden oluyor" diye konuştu.

Çözümün başarıya ulaşmasının çok zaman aldığını, ancak bozmanın çok kısa zamanda ve çok kolay yapılabileceğini kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: "Ancak biz çözüm sürecinin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. İç Güvenlik Paketi aslında her birimizin muzdarip olduğu konulara çözüm getiren bir pakettir. Molotof kokteylinin masum bir şey olmadığını, insanların canına kasteden bir yapı olduğunu söyledik ve biz bunun silah sayılmasını istedik. Molotof kokteylinin yapımı internetten tarif edilir hale geldi. Bunun silahtan ne farkı var?

Sapan masum bir oyun aleti olmaktan çıktı, can alır bir silah haline geldi. Okul önünde üzerinde gramlarla tarif edilen uyuşturucu bulunanlar, 'içici' olduklarını söyleyip, ceza almıyorlardı. Meclis'te de 'Bu kadar uyuşturucu bulunan içicidir, bunlara ceza verilmesi ağır bir karar olur' gibi konuşanlar oldu. Bunlar kusura bakmasın, okullardaki tertemiz çocuklarımızı zehirliyorlar. Bunları görmezden gelemezdik. Emniyet kayıtlarına göre, geçen yıl 5 bin 458 molotof kokteyli ile saldırı olmuş. Bu saldırılarda 7 insanımızı kaybettik. Sapanla çelik bilye atıp silah gibi yaralıyorlar. Sapanın masumiyeti nerede kaldı? Bonzai ihbarı alındığında emniyet ve istihbarat elbette çalışacak.

Bir uygulamada, 12 milyon dolarlık uyuşturucu bulundu. Neymiş bonzainin tanımı yapılmamış. İşte bonzainin tanımını yapıyoruz. Emniyet güçleri, amirlerinden izin alarak ihbar yapılan araçta arama yapabilecekler. Düzgün insanlar, bu yasaların çıkmasından korkmazlar. Sizler düzgün ve masumsanız niye korkuyorsunuz? Meclis'te bu yasalar görüşülürken, kimileri yerlere yattılar, yerlere oturdular, poşu taktılar. Bu saydığım şeyler başka ülkelerde yasak olacak, bizde olmayacak. Bunun mantığı var mı?"