Burhan CEYHAN/GERMENCİK (Aydın), () -  AYDIN'ın Germencik İlçesi'nde, Belediye tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen boğa güreşlerine sıcak havaya rağmen ilgi büyük oldu. Güreşlerde 120 pehlivan boğa kıyasıya mücadele verdi. 

Alangüllü Arenası'ndaki güreş öncesinde boğa sahipleri hayvanlarını sıcaktan ağaç dalları ile korumaya çalıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı, giriş ücretinin 20 lira olduğu boğa güreşlerini yaklaşık 3 bin kişi izledi. Aydın, İzmir ve Muğla'dan getirilen 120 pehlivan boğa, aşırı sıcağa rağmen kıyasıya mücadale verdi. Hava sıcaklığının güneş altında 43 derece olması nedeniyle zaman zaman boğalar güreşmekten kaçtı.

Germencik Belediye Başkanı MHP'li Ümmet Akın, boğa güreşlerinin de deve güreşleri gibi Yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ege'nin birçok il ve ilçesinden gelen boğalar ve sahiplerinin yanı sıra güreşseverleri misafir ettik. Bu yıl 3'üncüsünü düzenlediğimiz güreşler çok iyi geçti. Bu gelenek ve göreneklerimizi yürütebilmek adına her yıl festivallerimizi bir aksilik olmadığı takdirde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu yıl baş güreşinin yanı sıra Belediye Başkanlığı Kupası, Kaymakamlık Kupası, Ziraat Odası Başkanlığı Kupası sahibini bulacak." 

Güreşler günboyu devam etti.