CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "CHP'yi Beylikdüzü Belediyesi Kıbrıs'ta Türkler'in ölümüne sebep olan Başpiskopos Makarios'un heykelini yapmakla eleştiren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'a sert tepki gösterip, "İçine AKP trolü kaçmış" dedi. Özel, Akçay'ın partisine yönelik eleştirinin gerçeği yansıtmadığını belirtip, Beylikdüzü'nde yapılan heykelin Başpiskopos Makarios değil Rauf Denktaş heykeli olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin il binasında yaptığı basın toplantısı ile MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ı eleştirdi. Akçay'ın Manisa'da insan içine çıkacak ve dolaşacak halinin kalmadığınI söyleyen Özel, şöyle konuştu:

"Muhalefet sadece demokrasilerde vardır. Bu yüzden de muhalefetin varlığı son derece önemlidir. Bu hem Türkiye hem de Manisa için böyle. Manisa muhalefet açısından görevlendirilmelere bakıldığında şanslı bir il. Çünkü CHP'nin de MHP'nin de Manisa'da birer grup başkanvekili var. Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne önce selektör yapmaya başladı. Daha sonra bizim bunu deşifre etmemizle birlikte 'Hayır böyle bir şey yok. Biz, başkanlığa karşıyız. Başkanlık tek adam rejimidir. Bu konuda söylediğimiz sözün arkasındayız' deyip de, genel başkanları AK Parti ve sarayla bir mutabakat sağladıktan sonra Manisa kamuoyuna karşı mahcubiyetlerini bize karşı hırçınlığa dönüştürdüler. Referandum sürecinde başarılı olacaklarını iddia ediyorlardı. Ne Erkan Akçay Manisa'da sokağa çıkabildi ne de genel merkezinin tutumunu savunanlar sokağa çıkabildi. AK Parti'nin oyu yüzde 45, MHP'nin oyu yüzde 18 ama 'Evet'in aldığı oy yine yüzde 45. MHP'nin yüzde 18'lik oy oranının tamamına yakını tek adamlık rejimine karşı çıkma konusunda iradelerini gösterdi. Bunu hazmedemeyen bir anlayış var. Benim bugüne kadar herhangi bir eleştiri anlamında adını ağzıma almadığım Erkan Akçay, her fırsatta yaptığımız siyasi eleştirilere kişisel saldırılarla, hakaret ve iftiralarla cevap vermeye başladı. Artık bardak taştı. Sen MHP'nin grup başkanvekilisin 'evet' trenine vagon oldun. Geçmişte en ağır şeyleri söylediğin kişinin arkasından gittin. Onu kendine reis bildin. Reisçilerden çok reisçilik yaptın. Manisa'da insanların içerisine çıkacak, Manisa'da dolaşacak halin yok. Biz sana karşı terbiyemizi bozmuyorsak aldığımız eğitim ve Manisalılık bilincindendir. Ağzına her geleni söyleyip hakaret edebileceğin bunun karşısında sessiz gördüğün Özgür Özel'in kişisel saygısını tükettin. Kendi itibarını yerle bir ettin."

"HEYKEL DENKTAŞ HEYKELİ"

MHP Grup Başkanvekili Akçay'ın Manisa'da gerçekleşen toplumsal olaylara kayıtsız kaldığına değinen Özel, "'CHP Makarios'un heykelini dikti' açıklaması yapan Akçay'ı ağır sözlerle eleştirdi. Özel, "Akçay,CHP Makarios'un heykelini dikti' diyor. Manisalılar da Erkan Akçay'a bakarak doğru sanacaklar. Akçay'ın içine AKP'li trol kaçmış. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parayla beslediği internet rolleri, İstanbul Beylikdüzü'nde bir Makarios rölyefi gösterip, 'CHP Beylikdüzü'nde Makarios rölyefi dikti' dedi. Bunu mecliste anlattık. AKP'liler mecliste utandı, yerin dibine geçtiler. Heykel Rauf Denktaş heykeli. Bütün ailenin yazılı onayı var. Bu trol haberler çıktığında ise Denktaş'ın kızı açıklama yapıp, 'babamıza saygı gösterilmiştir. Bu açıklamaları anlamıyoruz' diedi.

Beylikdüzü'ndeki heykel Denktaş heykelidir. Ortada Denktaş duruyor. Arkada Denktaş'ın hayat hikayesini anlatan rölyefler. Makarios masada pısmış oturuyor. Denktaş'ta yumruğunu masaya vurmuş ve söylediklerini yaptırıyor. Denktaş'ın Makarios'u esir aldığı ve Makarios'u siyaseten bitirdiği askeri başarıyı gösteriyor. Denktaş ailesi çok mutlu. Rahatsız olacaksa Makarios'un ailesi rahatsız olması lazım. İtiraz edecekse Makarios'un ailesinin itiraz etmesi lazım. Ancak, itiraz trollerin gazına gelen Erkan Akçay'dan geliyor" dedi.