İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL,()-OKÇULAR Vakfı tarafından 40 ülkeden 700 profesyonel okçunun katılımıyla düzenlenen 5. Uluslararası Fetih Kupası, sona erdi. Beyoğlu'nde bulunan Okçular Tekkesi'nde düzenlenen törenle, tornuvada dereceye giren sporlara ödülleri verildi.

Programa İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda, olimpik yay, makaralı yay ve büyükler kadın-erkek kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri protokol ve sponsor firmaların temsilcileri tarafından sunuldu. 

Ödüllerin verilemesinin ardından konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Artık Uluslararası alanda iyice tanınan ve Türkiye'nin önemli bir markası olma yoluna giren bu faaliyetin bundan sonra da inşallah çok daha başarılı şekilde gerçekleştirileceğine olan inancımı özellikle ifade etmek istiyorum. Bugün fethin 564. yıldönümü. Öncelikle Fatih'e ve onun kutlu askerlerine Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. " dedi.

Konuşmanın ardından, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydan Ali Yıldız, Vali Şahin'e içinde mızrak bulunan tablo hediye etti.

Programın sonunda katılımcılar, prokol ile hatıra çektirdi.