Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL

İstanbul'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ)'nün 36. Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı  Ahmet Yıldız, KEİ Genel Sekreteri Michael Christides ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Vadim Pristayko ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin 6 ay önce dönem başkanlığını Sırbistan'dan devraldığını ve bugün Ukrayna'ya devrettiğini belirten Yıldız, " Şüphesiz her dönem başkanlığı kendi içinde önemlidir. Kendi döneminde önemlidir ve özel sorumluluklar gerektirir. Ancak Türkiye'nin dönem başkanlığı ayrı bir anlam ve önem taşıdı. Çünkü örgütün kuruluşunun 25. yıldönümüne denk geldi" dedi

“Bölgemiz Dünya'nın en önemli enerji üretim ve dağıtım güzergahlarında bulunuyor" diyen Yıldız, "Bundan hareketle KEİ'nin kuruluşundan bu yana ilk kez  enerji düzenleyici kurulları yuvarlak masa toplantısına da ev sahipliği yaptık. 22 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz 25.yıl zirvesi dönem başkanlığımızın en önemli etkinliğiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde düzenlediğimiz bu önemli zirve bu güne kadar aldığımız mesafeyi değerlendirmek, geleceğe yönelik amaç ve hedeflerimizi en üst düzeyde ortaya koymak bakımından önemli bir fırsattı. Tüm üye devletlerin mutabakatıyla kabul ettiğimiz 25 maddelik zirve bildirisi KEİ'nin 25. Kuruluş yıl dönümünün anlam ve önemiyle de çok güzel bir şekilde örtüşmüş oldu" diye konuştu

Ukrayna Dışişleri Birinci Yardımcısı Pristayko da, "Türkiye'nin başarılarını tekrar etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

KEİ Genel Sekreteri Christides de Türkiye'nin dönem başkanlığının oldukça önemli olduğunu ve Türkiye'nin birçok başarılı etkinliğe imza attığını belirterek, KEİ 25. Yıldönümü Zirvesi'nde kabul edilen bildirgenin KEİ'nin geleceği için ciddi bir adım olduğunu söyledi.