MHP Aydın İl Başkanlığı'nın 11'inci Olağan Genel Kurulu'na katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile HDP heyetinin Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'ndeki görüşme sonrası ortak açıklamalarını değerlendirdi. Ülkenin damat Ferit zihniyeti ile yönetildiğini savunan Oktay Vural, "Bugün Dolmabahçe sarayında PKK ile AKP, 7 Haziran seçim beyannamesini açıkladı" dedi.

MHP'nin HDP ile işbirliği yaptığı yönünde iftira atanların gerçek yüzünün ortaya çıktığını ileri süren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Dolmabahçe Sarayı'nda Ak Parti ile PKK'nın bir anlaşma imzaladığını iddia etti. Vural, "Dolmabahçe'de maalesef; Damat Ferit hükümetinin kalıntısı olarak AKP hükümeti, Damat Ferit'in politikalarını takip ederek bugünlere kalkıştı.

Dün Damat Ferit milli mücadeleyle ilgili miting yapılacağı zaman, Kuvayi Milliye kurulacağı zaman, Heyeti Nasihalar kurmuştu. Bunlarda milli mücadeleye katılmasınlar diye akil adamları getirdiler. Dün Osmanlı ordusunu yabancılara teslim etmek isteyenlere karşı bununla ilgili sıkıntılar olunca kendisine bağlı Kuvayi İnzibatisini getirmek isteyen Damat Ferit vardı. Bunlarda aynısını getirdiler.

15 Mart 1919'da jandarmayı İçişleri Bakanlığı'na bağlamak suretiyle Mondros Mütarekesiyle teslim edilmiş ordunun yerine; milleti teşkilatlandıran jandarmayı kontrol etmek isteyen, Damat Ferit gibi İç Güvenlik Yasasıyla jandarmayı kontrol etmek isteyen bir hükümet var. Değerli kardeşlerim, bugün Türkiye işgal edilmiş değil. Fiili işgal yok ama Türkiye bugün zihni işgal edilmişler tarafından yönetiliyor. Damat Ferit zihniyetiyle yönetiliyor. Bugün Dolmabahçe sarayında PKK ile AKP, 7 Haziran seçim beyannamesini açıkladı" dedi.

SEVR'İ ÖRNEK VERDİ PKK ile yapılan anlaşmayla vatan, millet, cumhuriyet ve kimliğin yeniden tanımlanacağı yeni bir anayasa yapılmak istendiğini öne süren Vural konuşmasına şöyle devam etti: "Hangi partiye oy verdiyseniz verin, şimdi elinizi vicdanınıza koyun. Biz bu coğrafyayı vatan yapmak için nice kan düktük, nice can verdik. Bu vatan Türk vatanı oldu. Şimdi sen kiminle oturuyorsun da bu vatanı yeniden tarif edeceksin?

Şimdi beraber bir araya gelmişler; adımızı değiştirecek ve cumhuriyeti tartışacakmış. Ben cumhuriyetin kuruluşunu Kuvayi Milliyle birlikte Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve milli Kurtuluş Savaşı vererek cumhuriyeti kurdum. PKK terör örgütüyle cumhuriyeti paylaşanlar, konuşanlar Kurutuluş Savaşı ve millete ihanet içindeler. Zannedersiniz Sevr'i imzalamışlar. Bu anlaşmanın Kürdistan ve Ermenistan oluşturmak için Sevr'den farkı nedir?"

AKP, HDP-PKK İŞBİRLİĞİNDE AÇIKLAMASI Genel seçim öncesi tarafların belli olduğunu söyleyen Vural, "7 Haziran seçimlerine AKP, HDP-PKK işbirliğinde girmektedir. Bugün açıklanan 10 maddelik plan, İmralı canisinin, Davutoğlu hükümetine verdiği ev ödevidir. Maalesef Davutoğlu da bu ev ödevini almış, ortak açıklama yapmak suretiyle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin resmen PKK'nın muhatabı olduğunu kabul etmiştir. 7 Haziranda bu anlaşmayı yırtıp atmalıyız. Bu anlaşmayı başlarına çalmalıyız. Bu parti meselesi değil. Ne kadar milletvekili çıkartırsan çıkart; ecdadımızın emanetlerine, vatana, millete ve cumhuriyete ihanetin bedelini bu dünyada da öbür dünyada da verirsiniz" diye konuştu.

MHP AYDIN'DA YENİ BAŞKAN AKBUDAK Öte yandan; Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen İl kongresinde Ahmet Ertürk, Cem Akbudak ve Güngör Türk yarıştı. 526 delegenin sandığa gittiği seçimde oyların 252'sini alan Cem Akbudak, yeni il başkanı oldu. Akbudak'ın rakipleri Ahmet Ertürk 56 ve Güngör Türk ise 194 oyda kaldı. 24 oy ise geçersiz sayıldı.

Cem Akbudak başkanlığında oluşan yönetim kurulunda; Muhammet Ali Künkçü, Vedat Demir, Tarık Mit, Cihan Şahin, Muhterem Öztürk, Mehmet Özenboy, İrfan Değirmencioğlu, Mustafa Burhaniye, Ayşe Canbeldek, Cihangir Eraslan, Yılmaz Yener Akkol, Dursun Kuşaksız, Mecit Şimşek, Kadir Özdemir, Mahir Deren, Mehmet Aldemir, Erol Küçüker, Ayhan Kılcı, Yusuf Kütükde, Havva Seven, Ahmet Yıldız, Mehmet Akif Yılmaz, Kadir Güler ve Şemşettin Şahin yer aldı.

Cem ULUCAN/ AYDIN