ŞİRİNEVLER'de seyir halindeki bir metrobüs alev alev yandı. Kısa sürede alev topuna dönen metrobüs hurda yığını haline geldi. Yangını fark eden sürücü, metrobüsü yol ortasına getirerek, kısa sürede yolcuları indirmeyi başardı. Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerine doğru Zincirlikuyu'dan Avcılar yönüne hareket eden metrobüs, Şirinevler durağına uğradıktan sonra yeniden yola çıktı. Ancak metrobüsün arka tarafı henüz bilinmeyen bir nedenle yanmaya başladı. Durumu fark eden sürücü, metrobüsü yol ortasına getirerek yolcuları indirdi. Alevler kısa süre içinde metrobüsün tamamını sardı.

İTFAİYE TRAFİK NEDENİYLE GÜÇLÜKLE ULAŞTI İtfaiye ekipleri, trafikteki yoğunluk nedeniyle olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. İtfaiye, alev alev yanmakta olan metrobüsü güçlükle söndürebildi. Ancak araç hurda yığınına döndü.

E-5 KİLİTLENDİ Metrobüs yangını nedeniyle E-5 Karayolu uzun süre metrobüs geçişlerine kapatılırken, E-5 Karayolu'nda da çift yönlü olarak yoğunluk yaşandı. Yolcular, uzun süre duraklarda bekletilen metrobüslerin içinde beklemek zorunda kaldı. Bazı yolcular da evlerine yürüyerek döndü. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı. Bu arada, trafik polisleri metrobüs yangını nedeniyle araçların geçişlerini kontrollü olarak sağladı. İtfaiye ekipleri yanan metrobüsü tamamen söndürdükten sonra da metrobüs seferleri yeniden kontrollü olarak sağlanmaya başladı.

TEKNİK İNCELEME BAŞLATILDI Öte yandan, İETT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, metrobüs yangınında kimsenin burnunun bile kanamadığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Avcılar istikametine giden 34 numaralı hatta hizmet veren metrobüs aracımızda henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Metrobüs şoförünün dumanları fark ederek aracı tahliye etmesi ile yangında hiçbir yolcumuz zarar görmemiştir. Yangının farkedildiği andan itibaren acil durum prosedürlerine uygun bir şekilde hızlı ve soğukkanlılıkla tahliye edilen yolcular yara almadan olay yerinden uzaklaştırıldı. Hiçbir yolcunun burnunun kanamadığı yangının söndürülmesinin ardından seferler yeniden başladı. Metrobüs seferleri kısa bir süre sonra tekrar normale döndü. Metrobüsteki yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için teknik inceleme başlatıldı. Yolcularımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletir, saygılar sunarız."

Süleyman KAYA - İbrahim AKTÜRK / İstanbul