İlkay DİKİCİ/İSTANBUL()-CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, '10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda yaklaşık 600 engelli vatandaşla birlikte iftarını açtı. Bakırköy Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen iftar programında İmamoğlu'na, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de eşlik etti. Yaklaşık 600 engellinin katıldığı iftarda İmamoğlu, işitme engelli vatandaşlarla işaret diliyle anlaştı. 


 

"İSTANBUL'UN EN ÖZEL İNSANLARIYLA BİR ARADA OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

İmamoğlu iftardan önce bir konuşma yaptı.  İmamoğlu'nun sözleri, tercüman aracılığıyla işaret diline çevrildi. Ekrem İmamoğlu, "Ramazan vakti, iftar vakti, paylaşma vakti, aydınlanma vakti. Aynı zamanda arınma vakti. Birbiriyle paylaşma vakti. Bununla beraber birbirini anlamak ve birbirine sahip çıkma vakti. Bu dünyada bence en kolay şey sevgi, barış ve huzur. Ama ne yazık ki bizler dünyayı zorlaştırıyoruz. Bu akşam İstanbul'un en özel insanlarıyla bir arada olduğum için çok mutluyum. Ramazan ayı hem mübarek olsun hem de tuttuğumuz oruçlar kabul olsun. Ben İstanbul'un tüm engelli kardeşlerimiz için adil bir şehir olması için mücadele edeceğim." dedi.

İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tüm engelli kardeşlerime ve hemşerilerime mutlaka bu güzel şehrin engelsiz ve erişilebilir, her hemşerimin keyif aldığı bir şehir olması için mücadele edeceğim. Eğer İstanbul, bütün engelli kardeşlerimin ve hemşerilerimin mutlu, huzurlu ve her yerine erişilebilir, her keyfini yaşayabilir, hayata katılabilir ve ihtiyaçlarını gideren bir belediye başkanı olduğunu, gideren bir belediye olduğunu hissettiği an ben işte o zaman başarılı bir belediye başkanı olurum. Bunun başka bir yolu yok."

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının ardından İmamoğlu'na engelli bir vatandaşın yapmış olduğu İmamoğlu'nun portresi hediye edildi.