Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya), () - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde dün akşam saatlerinde ırmakta kaybolan Ramazan Çalı'yı (19) arama çalışmaları sabah erken saatlerde başladı. 18 Mayıs'ta ırmakta kaybolup, aramaların 13'üncü gününde cansız bedenine ulaşılan Samet Durmuş Vurkun (5) dün toprağa verilmişti. 

Manavgat ilçesi Küçük Şelale mevkiinde dün Ramazan Çalı ve 4 arkadaşı yüzmek için ırmağa girdi. 5 arkadaştan 4'ü sudan çıkarken karşı kıyıya gidip, tekrar ırmağa atlayan Ramazan Çalı ise akıntıya kapıldı. Yaklaşık 50 metre sürüklenen Çalı'yı fark eden ve ırmakta balık tutan Halil Yüksel, hemen suya atlayarak yardım etmek istedi. Güçlü akıntı nedeniyle sürüklenen Ramazan Çalı, bir süre sonra gözden kayboldu. Halil Yüksel ise kendi çabası ve vatandaşın yardımıyla kıyıya çıkmayı başardı. Su yutan ve bitkin düşen Yüksel için çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Yüksel, ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Acil çağrı üzerine gelen polis ve itfaiye ekipleri Manavgat Irmağı'nda arama kurtarma çalışması başlattı. İtfaiye ekipleri botlarla su yüzeyinde arama yaparken, deniz polisi ve AFAD'dan da yardım istendi.

'KABLO UZATARAK KURTARDIK'

Olayın görgü tanıklarından ırmak kenarındaki bir restoranda çalışan Zekeriya Durgun, gençlerden 3'ünün öğleden önce de yüzdüğünü söyledi. Suyun birden bire yükselmesinin ardından bir kayığın kurtarmaya gittiğini anlatarak, "Çocuklardan biri kayığın üstünden atladı. Bu sırada su birini altına aldı. Irmağın kenarından kablo uzatarak şuraya gelince birini kurtardık. Kenara çıkarıp ambulansa götürdük. Diğeri gözden kayboldu" dedi.

ARAMALAR BAŞLADI

Dün akşam havanın kararmasıyla sonlandırılan Ramazan Çalı'yı arama çalışmaları bu sabah erken saatlerde başladı. Irmak üzerinde bulunan barajların kapaklarının kapanmasıyla birlikte Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekibi, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından Ramazan Çalı hem ırmak kenarında hem de su altında aranıyor.