Ümit TÜRK/İSTANBUL,() 15 Temmuz darbe girişiminde Hadımköy Kışlası'nda bulunan askeri cezaevini ele geçirip darbe karşıtı askerleri buraya kapatmayı amaçladığı belirtilen 12'si tutuklu 62 darbeci askerlerin yargılandığı davada bir astsubay ile bir uzman çavuş tahliye edildi. 

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta 5 gün süren duruşmalarda bir kısım sanıklar savunmalarını tamamladı. Daha sonra sanık ve avukatları tahliye talebinde bulundu. Olay tarihinde darbeciler tarafından derdest edilerek Hadımköy Askeri Cezaevi'ne götürülen Korgeneral Tahir Bekiroğlu da avukatı aracılığıyla duruşmaya katılma talebinde bulundu. 


 

2 KİŞİ TAHLİYE DİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, astsubay Soner Polat ile Uzman çavuş Ahmet Çakır'ın dinlenen sanık beyanları ile dosyada bulunan delilleri karartma olasılıklarının düşük olması gerekçesiyle adli kontrol şartıyla tahliyelerine karar verildi. Mahkeme, Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun müdahillik talebini kabul ederek duruşmayı Aralık ayına erteledi. 

 

İSTENEN CEZALAR...

İddianamede 12'si tutuklu 62 asker hakkında "Darbeye teşebbüs" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun alıkonulması eylemine katılan şüpheliler için ayrıca "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.