BAŞBAKAN Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, “Demokrasimize, milli irademize, egemenliğimize dönük yoğun saldırılar altındayız. Dost bildiğimiz, aynı masa etrafında dünyanın geleceğini paylaştığımız dostlardan da gerekli desteği bu dönemde alamıyoruz. Hatta farklı yaklaşımlarına da muhatap kalıyoruz. Milletimizle güçlü olduktan sonra hep birlikte çalışarak bunların üstesinden geleceğiz" dedi.
Hükümette yapılan görev değişikliğinin ardından Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu, göreve geldikten sonra  bu sabah seçim bölgesi Bursa'ya geldi. Vali İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, "Demokrasimize, milli irademize, egemenliğimize dönük yoğun saldırılar altındayız. Dost bildiğimiz, aynı masa etrafında dünyanın geleceğini paylaştığımız dostlardan da gerekli desteği bu dönemde alamıyoruz. Hatta farklı yaklaşımlarına da muhattap kalıyoruz. Milletimizle güçlü olduktan sonra hep birlikte çalışarak bunların üstesinden geleceğiz" dedi. 
İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik yaptırımları ile ilgili de konuşan Hakan Çavuşoğlu “Mescid-i Aksa bizim çok mukaddes bir mekanımız. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için hassas olduğumuz bir bölge. İsrail yıllardan beri burada terör estirmeye devam ediyor. Son olarak Mescid-i Aksa’ya girişlerin engellenmesi ve dünkü cuma namazının kılınamaması sonrası  İslam dünyasının tüm birimlerini başını iki elin arasına alıp düşünmesi gerekiyor. Bu İslam dünyası ve bizim sorumluluğumuzda. Üzerimize düşeni, birliğimizi, beraberliğimizi, ufkumuzu aynı hedefte birleşirsek üstesinden geleceğimizi düşünüyorum. Bizim sinir uçlarımıza dokunan bu hususu, tüm insanımızın, milletimizin, kalbinde imanı olan herkesin bu sızıyı hissettiğini biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gerekli açıklamaları yaptı. Bende İsrail’in bir an önce bu ablukayı kaldırmasını ve bizim kutsalımızdan elini çekmesini istiyorum"diye konuştu.
Bakan Çavuşoğlu dolu nedeniyle Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki üreticilerin zarar gördüğünü salı günü bu ilçelerde incelemeler yapacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI