SELÇUK - Efes Havaalanı'nda geçen yıl Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) öncülüğünde ve Dev Ajans Organizasyonu ile düzenlenen 'TATCA Havacılık Festivali' bu yıl uluslararası bir boyut kazandırılarak 13 ve 14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

TATCA Havacılık Festivali'nin bu yıl ikincisi Selcuk- Efes Havaalanı'nda 13-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İki gün sürecek olan festivalde hava akrobasi gösterileri, sanal havacılık gösterileri, paraşüt gösterileri, helikopter gösterileri, havacılık temalı yer etkinlikleri, ilgili üniversite ve kulüp etkinlikleri, model uçak gösterileri, çocuk oyun alanları, konserler, hediye uçuşları ve yarışmalar düzenlenecek.

Festival kapsamında uluslararası arenada tanınan İtalya'dan Maurizio Perissinotti Scarlet Rose Air Show ile Romanyalı “Hawks of Romania Air Show" gösterisi ile misafirler eğlenceli anlar gerçekleştirecek. Bu yıl da bütün havacılık sevdalılarını misafir etmeyi amaçlayan festivalde yer alacak konuklar unutulmaz iki gün geçirecek. Gökyüzünde akrobasi şöleni sunulurken, bir yanda da yer etkinlikleri düzenlenecek.

Hilton Otel'de gerçekleşen festivalin tanıtım toplantısına Türkiye'nin ünlü gösteri pilotlarından Ali İsmet Öztürk, TATCA Fest komite koordinatörü Tevfik Özgür Ünal, TATCA İzmir Şube Başkanı Tansu Bayındır, TATCA Fest Komite Koordinatörü Süleyman Tümer katıldı. Festivalin önemine değinen İsmet Öztürk, “Bu tarz organizasyonlar Türkiye'de havacılığın gelişmesi için çok önemli.

Gökyüzünde taklalar atan uçağın vermiş olduğu enerjinin yanı sıra iletişim çok önemli. Hava aktivitelerle özellikle genç insanların ilgisi çok fazla. Genç neslin yüzde 10'u pilot ve havacı olmak istiyor. Bu tarz organizasyonlarla yola nereden çıkması gerektiğini görüyor" dedi. TATCA İzmir Şube Başkanı Tansu Bayındır, "Gençliğimize ve havacılığımıza katkı sağlamak için bu organizasyonu düzenliyoruz" dedi.