ROCK müzik şarkıcısı Hayko Cepkin, 100. yılı kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir'deki Selçuk Efes Havaalanı'nda uçaktan paraşütle atlayış gerçekleştirdi.
Sıra dışı tarzı ve ekstrem sporlara olan ilgisiyle bilinen Hayko Cepkin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Selçuk Efes Havaalanı'nda uçaktan paraşütle atlayış yaptı. Şarkıcı, çok duygusal bir gün yaşadığını belirterek, 19 Mayıs ruhunu gençlerle birlikte yaşamanın sevincine ortak olduğunu ifade etti. Selçuk Belediyesi ve Türk Hava Kurumu'na teşekkür eden Hayko Cepkin, "Burası Türkiye'deki tek paraşüt okulu. Bu sporu yapabildiğimiz tek yer. Bize böyle bir imkan sağlayan, lisanslı sporcusu olduğum Türk Hava Kurumu adına mutluyuz. Bu güzel ruhla inşallah bol bol pek çok organizasyon yapacağız" diye konuştu.
Geçen sene Zeytinli Rock Festivali'nde vereceği konser için sahneye gösteri amaçlı paraşütle iniş yapan Hayko Cepkin, bu kez Selçuk'ta yaptığı gösteri atlayışla adrenalin tutkusunu sürdürdü. Hayko Cepkin, hayralarını kırmayarak bol bol hatıra fotağrafı da çektirdi. Selçuk Efes Havaalanı'ndaki etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Uçakla 4 bin metre (12 bin fit) yükseklikten yapılan atlayışa 12 paraşütçü katılırken, tandem (ikili) atlayış da gerçekleştirildi. Uçaktan atladıktan sonra 45 saniyelik serbest düşüş zamanının ardından paraşütlerini açan paraşütçeler, 5-6 dakikalık iniş sürecinde açtıkları Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle büyük alkış topladı. Paraşütçüler uçaktan atladıkları sırada 220 kilometre hıza ulaştı.

FOTOĞRAFLI