İZMİR Enternasyonal Fuarı'ndaki Afrika Heykelleri Sergisi, fuar ziyaretçilerinin selfie ve anı fotoğrafı çektirme yeri oldu.
Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahrikkonsolosu Tamer Taşkın'ın özel koleksiyonu olan ve 85'nci İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, 4 No'lu holde sergilenen Afrika'nın geleneksel el sanatlarından seçkin örneklerin yer aldığı Afrika Heykelleri Sergisi, fuar ziyaretçilerinin selfie ve anı fotoğrafı çektirme alanı oldu. fuar ziyaretçilerinden bazıları selfie çekerken, çocuklar ise heykellerin üzerine çıkarak veya yanında durarak poz veriyor, aileleri de cep telefonlarıyla fotoğraflarını çekiyor. 
İzmir'de çeşitli üniversitelerde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerin de katıldığı sergi ile ilgili bilgi veren Tamer Taşkın, dans denince akla gelen Afrika'nın dans ve müziğinin yanında heykel sanatlarında da çok ayrı ve eşsiz bir tarzı olduğunu söyledi. Güney Afrika'da heykelleri, sanatçıların değil bizzat köylülerin yaptığını belirtti. Taşkın, "Heykel sanatının Afrika insanının hayatının önemli bir parçası olarak görüyorum; modern sanattan ziyade günlük yaşamda yaşadıklarını ve kültürlerini sanatlarına yansıtıyorlar. Vahşi hayvanların insanlara saldırmasını, ya da 3 aslanın bir gergedana saldırışını ağaca taşa yansıtıyorlar" dedi.
 Tahta sanatlarda abanoz ağacını, taş heykellerde ise Verdeit taşını kullandıklarını aktaran Taşkın, ayrıca bu taşın vücuttaki enerji merkezlerini harekete geçirdiğinin, nesiller boyunca söylenerek günümüze kadar geldiğini vurguladı. Taşkın, "Afrikalılar, bu taşlara dokunarak geçmişle ilişki kurduklarına inanırlar. Doğduklarından beri tabiatın içinde hayvanlarla beraber oldukları için işledikleri figürler, Afrika'nın beş büyüğü denilen aslan, leopar, gergedan, buffalo, fil ve bu hayvanların doğanın içinde birbirlerine saldırmak gibi yaşadıkları günlük olayları tasvir eder" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI