KARS'ta, denetim altındaki hükümlülerin kamuya kazandırılması amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İl Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği düzenlenen etkinlikte, Açık Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki alanda hükümlülerle birlikte 500 fidan toprakla buluşturuldu.
Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Soner Fevzi Vurur, hakim ve savcılar da etkinliğe katılarak hükümlülerle fidan dikti. Fidan dikiminin ardından Başsavcı Durmuş, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde denetim altındaki mahkumlarla birlikte ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Durmuş ayrıca, hükümlülerin sosyalleşmesini teşvik etmek, toplumla buluşmalarını sağlamak, çevre duyarlılığını geliştirme adına bu tür etkinlikleri yaptıklarını açıkladı. Durmuş, güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Kars Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Kars denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Denetim Serbestlik Müdürlüğü’nde hükümlülerin cezasını infaz etmekte olan mahkumlarla birlikte ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi. Kars yargılama açısından yoğun bir faaliyet dönemi yaşamakta. Darbe dosyaları devam etmekte, bugün de duruşmamız devam ediyor. Öğle arasında hakim, savcı ve mahkumlarla birlikte öyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Mahkumlarımız açısında da faydalı bir etkinlik oldu inşallah bu şekilde etkinlikler devam edecek."
Fidan dikim etkinliğinden sonra Durmuş ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI