Haber-Kamera: Gökhan ÇELİK-Onur MERİÇ/İSTANBUL() 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Cumhur İttifakı'nın 180, Millet İttifakı'nın ise 132 meclis üyesi katıldı. Meclisin ilk toplantısını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetti. Mecliste yapılan oylamada AK Parti'nin aday gösterdiği Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin birinci başkan vekili seçildi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane hizmet binasında yapılan ilk meclis toplantısına 311 meclis üyesi ile tokalaştı. Oturum İmamoğlu'nun meclis makamına geçmesi ve ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

"80 BİNİN ÜZERİNDEKİ ÇALIŞANIN ALIN TERİNE SAYGI GÖSTERECEĞİMİZDEN KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN"
Meclisin açılış konuşmasını İmamoğlu yaptı. İmamoğlu, İstanbul'un 39 belediye başkanı ile ortak hareket edeceklerini söyleyerek, “Burada 4 siyasi partinin temsilcileri vardır. Kadını, erkeği 80 binin üzerindeki çalışanın alın terine saygı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Ben onların patronu değilim, emanetçiyim. Bu şekilde bir süreç yöneteceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

"AK PARTİ GRUBU OLARAK BU ŞEHRİN TARİHİNE, KÜLTÜRÜNE, İNSANINA İYİLİKTE MOTOR, KÖTÜLÜKTE FREN OLACAĞIZ"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasının ardından AK Parti grubu adına Tevfik Göksu, CHP Grubu adına da Doğan Subaşı birer konuşma yaptı. İlk sözü alan AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "İstanbul halkının bize verdiği emanetin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Bu anlamda AK Parti grubu olarak bu şehrin tarihine, kültürüne, insanına iyilikte motor, kötülükte ise fren olacağız. Sayın başkanın çok incitici bir dil kullandığını ifade etmek isterim. İstanbul'da kaosa terk ettiğini, insanların mutsuz olduğunu ifade etti. Oysa 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın buraya gelişinde itibaren İstanbul'un hangi süreçlerden geçtiğini ve hangi zirvelere çıktığını, tarih, sokak, ağaç ve bu sokaktaki her bir canlı buna şahitlik eder. 25 yılımızda utanan değiliz. 25 yılımızla gurur duyan bir siyasi hareketiz" diye konuştu.
Ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı da konuşmasında, terör saldırılarını kınyarak sözlerine başladı. Yeni dönemin hayırlı olmasını dileyen Subaşı AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun açıklamalarına yanıt verdi. Subaşı'nın konuşması sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Gerginlik İBB Başkanı İmamoğlu'nun araya girmesi ile son buldu.

İBB BAŞKAN VEKİLİ GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ OLDU
Konuşmaların ardından, İBB birinci ve ikinci başkan vekili, divan katipleriyle encümen üyelerinin seçimleri yapıldı. Seçimlerde AK Parti, birinci başkan vekilliği için Küçükçekmece'den İBB'ye gelen Göksel Gümüşdağ'ı aday gösterdi. CHP ise yine aynı ilçeden gelen ve Göksel Gümüşdağ'ın akrabası olan Gökhan Gümüşdağ'ı aday gösterdi. Yapılan oylamada Göksel Gümüşdağ, 180 üyenin oyunu alarak seçildi. Gökhan Gümüşdağ ise 131 kişinin oyunu aldı.

İBB İKİNCİ BAŞKAN VEKİLİ ÖMER FARUK KALAYCI OLDU
İkinci başkan vekilliği için de yeni bir oylama yapıldı. AK Parti Ömer Faruk Kalaycı'yı, CHP'de Hüseyin Aksu'yu aday gösterdi. Kalaycı geçerli oyların 180'nini alarak İBB Meclisi'nin ikinci başkan vekili oldu.
Ardından Divan katipleri seçimlerine geçildi. Seçimlerde hem AK Parti hem de CHP 10'ar aday gösterdi. Yapılan oylamada, AK Parti grubunun aday gösterdiği; Onur Uygun, Sezgin Batıgün, Gökhan Özten, Rıdvan Vural, İlyas Duras, Fatih Kayacı, Şeyma Aktaa, Erkan Alemdar, Amine Cansu Kaba ve Duygu Koç Şimdi divan katipliğine seçildi.
Daha sonra  yapılan Encümen üyeliklerine ise yine AK Partili Ömer Lütfü Arı, Erdal Yılmaz, Hüseyin İbrahimoğlu, Halil İbrahim Aslan ve Hayriye Çiçek en fazla oyu alarak seçildi. Seçimlerin ardından İmamoğlu, yaptığı açıklamada, göreve gelen kişileri kutladı ve seçimin hayırlara vesile olmasını diledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi için oturumu 24 Nisan 2019 saat 14.00'e erteledi.


Görüntü dökümü:
------------------------
-İmamoğlu'nun meclis üyeleriyle tokalaşması
-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
-İmamoğlu'nun konuşması
-Tevfik Göksu'nun konuşmas9
-Doğan Subaşı'nın konuşması
-Başkanvekilliği, katip ve encümen seçimlerinden ayrıntılar