Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - KALE Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur'u son yolculuğuna uğurlamak için Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda tören düzenlendi. Bodur'un, temelini 1957 yılında attığı ilk tesisin kapısı önündeki törende gözyaşı dökerek konuşan kızı Zeynep Bodur Okyay, "Onun mirasını korumak hepimizin boynunun borcu" dedi.
İstanbul'da pazartesi günü yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle vefat eden Kale Grubu Kurucusu ve Onursal Başkanı 88 yaşındaki İbrahim Bodur için bugün Çan İlçesi'ndeki Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda uğurlama töreni düzenlendi. Tören, duayen sanayici İbrahim Bodur'un, Çanakkale Seramik Fabrikaları'nda temelini 1957 yılında attığı tesisin kapısı önünde gerçekleştirildi. İbrahim Bodur'un eşi Sevim Bodur, kardeşi Süleyman Bodur, kızı Zeynep Bodur Okyay, damadı Osman Okyay, torunu İbrahim Bodur, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, Esnaf Odaları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, eski bakanlar Ali Coşkun ve Faruk Nafiz Özak, milletvekilleri, kaymakamlar, belediye başkanları, fabrika çalışanları, Kaleseramik'in bayi ve iş ortakları ile çok sayıda kişi törene katıldı. Fabrika bahçesinde dökülen lokmalar, konuklara dağıtıldı.
"ROL MODELDİ"
İbrahim Bodur'un kızı, Kale Grubu Başkanı ve Ceo'su Zeynep Bodur Okyay, törende gözyaşlarını tutamadığı duygusal bir konuşma yaptı. Babası için helallik alan Zeynep Bodur Okyay, konuşmasına başlarken, "Bugün Kale Grubu'nun kurucusu, Türk sanayinin ulu çınarı, sayın İbrahim Bodur'u; babamı son yolculuğuna uğurluyoruz" dedi. Okyay, şunları söyledi:
"Hepimizin acısı derin, üzüntümüz de sonsuz. Onun 1955 yılından itibaren başladığı çalışmaları, 1957 yılında temelini attığı ve bu sene Allah nasip edip bize aynı temelin üzerinde yenilediğimiz bu binanın önünde, bu kuruluşların ilk kapısının önünde ağırlamayı uygun bulduk. Ama ne kadar şanslı bir insanız ki, ulu çınarın gölgesinde yetişmeyi, sanayiciliği, iş adamlığını, her şeyden önce insan olmanın ne demek olduğunu onun gölgesinde öğrenme şansı bulduk. Babamın öğütlerini ömür boyu ben ve tüm Kale ailesi çalışanları olarak hatırlayacağız. Gerçekten ondan çok şey öğrendik. Bize rehberlik etti. Gerçekten yolumuzu da aydınlattı. Daima inandı, güvendi, cesaretlendirdi. Sevgi ve saygıyı öğreten çok yüce gönüllü bir insandı. Attığı her adımı insan sevgisi, memleket sevdasıyla atan gerçekten bir rol modeldi. Ömrüm boyunca onun gibi vatanperver, onun gibi bu millete inanan bir insan az gördüm. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Ben eminim ki, şimdi soruyorum, aynı düstur üzerine gitmeye tüm Kale Ailesi olarak var mısınız? Allah razı olsun. Onun mirasını korumak hepimizin boynumuzun borcu. Allah hepimize sabır versin. Gerçekten içimden bir parça kopuyor. Bir evlat olarak ondan bin kere razıyım. Allah'a şükrediyorum böyle bir babanın evladı olduğum için. Hepimiz inançlı insanlarız. Burada bitmediğine inanan insanlarız. Anneme de Allah'tan hayırlı uzun ömür niyaz ediyorum."
Zeynep Bodur Okyay'ın konuşması sırasında Ahmet Yaramaz isimli eski bir çalışan da "Buranın temelinde çalıştım. 1958 yılında bitti, bıraktım. 1983 yılında da emekli oldum. En son 40'ncı kuruluş yılında geldiğinde kendisiyle görüşmüştük" dedi. Okyay da babasıyla ilgili konuşan Ahmet Yaramaz'ın elini öpüp, teşekkür etti.
"KALE GİBİ İNSANDI"
Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise, İbrahim Bodur'a Allah'tan rahmet diledi. Memleketin çok kıymetli bir insanı kaybettiğini anlatan Vali Erkal, sanayi duayeni Bodur'un bütün halkına, yaşadığı Çan'a, İstanbul'a ve bütün memlekete hizmet ettiğini vurguladı. Vali Erkal, İbrahim Bodur'un herkese öncülük ettiğini, bu yönüyle dev bir insan olduğunu belirterek, "İsminde de Kale vardı. Çanakkale'ye yakışır bir şekilde. Kale, gibi bir insandı. Bu memleketin kalesiydi. Sanayisi, yaptıkları hayırları, gönül insanı olmakla ve buradaki yaşayan herkese kucak açmakla kale gibi bir insandı. Bugün bu kale gibi insanı ahrete yolcu ediyoruz" dedi.
Tören ardından üzerinde Kabe örtüsü bulunan İbrahim Bodur'un tabutu omuzlarda taşınarak fabrika içindeki camii önüne getirildi. Torunu İbrahim Bodur dedesi İbrahim Bodur'un fotoğrafını taşıdı. Bodur ailesi taziyeleri kabul etti. Namaz saatine kadar dualar okundu. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı kılındı ve İbrahim Bodur'un cenazesi doğduğu köy olan Yenice İlçesi'ne bağlı Nevruz Köyü'ndeki aile kabristanında defnedilmek üzere yola çıkarıldı. 

FOTOĞRAFLI