İZMİR, () - İZMİR'de, karaciğer nakliyle hayata tutunan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasında buluştu. Sabah doktor kontrolünden geçip öğleden sonra soluğu oyun merkezinde alan karaciğer nakilli çocuklar, doyasıya oynayıp eğlendi, bayramlarını coşkuyla kutladı.
Doğal üyelerini İzmir Kent Hastanesi'nde karaciğer nakli olan çocukların oluşturduğu 'Canım Ciğerim Çocuk Kulübü', geleneksel Çocuk Bayramı kutlamasını eğlence merkezi Fame City işbirliğiyle gerçekleştirdi. Erken bayram kutlaması öncesinde hastanede rutin kontrolleri yapılan çocuklar, aileleriyle birlikte Hilton Oteli içinde yer alan Fame City'de bir araya geldi. Yüzlerini boyayan Pamuk Prenses kostümlü animatörle şişme kaydıraklarda, top havuzunda, labirentlerde oynayan, sevinç çığlıkları atan çocuklar, kendilerini izleyen anne babalarına da büyük mutluluk yaşattı.
NAKİL EKİBİ BİRLİKTE PASTA KESTİ
Yaşları 3- 13 arasında değişen 20'ye yakın karaciğer nakilli çocuk, ellerinde Türk bayrakları ile 23 Nisan Çocuk Bayramı şiirleri okurken, onların bayram sevincine nakil ekibi de ortak oldu. Kutlamaya katılan İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Dr. Onur Duygu, hemşireler, nakil bölümü çalışanları, bugün yaşıtları gibi sağlıkla büyüyen çocukların neşe içinde oyun oynamalarını keyifle izledi, birlikte pasta kesti.
Doç. Dr. Kılıç, “Anne babalar için en önemli şey evlatlarının sağlıklı olması, sağlıkla büyümesi. Bu çocuklarımız bir nedenle karaciğer nakli olmak zorunda kaldılar. Şanslılar ki böylesine bir imkan var. Anne, baba, teyze, dayı, dedeleri donör olup onlara ikinci hayatın kapılarını açtı. Şimdi hepsi normal çocuklar gibi büyüyorlar. Onların en önemli bayramlarını birlikte kutlayarak aileleriyle birlikte sevinçlerini, mutluluklarını paylaşıyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI