Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK Veteriner Hekimler Odası ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 'İnsan Olabilmek İçin Hayvanları Sev' projesi kapsamında ilk ve ortaokullarda düzenlenen eğitim seminerlerinde, öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor.
Karun İlköğretim Okulu’nda proje kapsamında 6 yaş grubu öğrencilere hayvan sevgisi konulu seminer veren yetkililer, sokak hayvanlarının uğradığı şiddeti çocuklara anlattı. Slayt gösterileri ve anlatımlarla havyan sevgisini aşılamak için çocuk gruplarını seçtiklerini belirten Uşak Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür Uğur, “Şimdiye kadar 2 binin üzerinde öğrenciyle buluştuk. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Evimizden dışarıya çıktığımızda sağda, solda, arabaların altında, çöp konteynerlerinin çevresinde gördüğümüz yaşam mücadelesi veren kedi, köpek ve diğer hayvanlar maalesef insanlarımız tarafından hor görülmektedir” dedi.

'SOKAK HAYVANLARINA YAŞAYACAK ALAN BIRAKMADIK'
İnsanların hayvanlara barınacak yer bırakmadığını söyleyen Uğur, “Betonlaşma ile hayvanların yaşam ilanını maalesef biz insanlar işgal ediyor, onları sokağa mahkum ediyoruz. Böylelikle sokak hayvanları için yaşam alanı kalmamakta. En az insanlar kadar yaşam hakkına sahip bu canlılar biz insanların kurduğu sentetik yaşam alanlarının içinde hapsolmakta ve hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Biz küçük yaşta öğrencilere bu olguları beyinlerine yerleştirmek ve hayvanların en az insanlar kadar yaşama haklarının olduğu bilincini yerleştirmek için yola çıktık. Bu projemiz sadece okullarla değil, tüm kamu kurum ve kuruluşlara yayılması için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

ONLAR DERDİNİ SÖYLEYEMİYOR

Hayvanların insanlar gibi uğradıkları şiddeti anlatamadığını ve hakkını savunamadığına dikkat çeken Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu, “Bu projemizi Veteriner Hekimler Odası ile birlikte bilinç oluşturmak için başlattık. Maalesef kültürümüzde hayvan sevgisi çok zayıf. Bireyler çocuklarına yeteri kadar hayvan sevgisi veremiyor. Biz de hayvan sevgisini aşılamak adına küçük öğrencilerimizden başladık. Onlara fotoğraflarla hayvan sevgisini, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını ve insanlar tarafından gördükleri eziyetleri anlatıyoruz. Onlar daha büyük bireyler haline geldiklerinde hayvanlara karşı daha sevgi dolu daha saygılı ve daha nazik olacaklar. Çocukların ön yargıları büyükler kadar geniş değil. Umarız Uşak’ta bu projemiz daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağlar” dedi.

YK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)