Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT, () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından 50 gün önce kaçırılan Musul'daki Türkiye Konsolosluğunda görevli polis memurlarından Doğan Yıldız’ın baba evine bayram ziyaretinde bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Irak’ın Musul Konsolosluğu görevlileri ile birlikte IŞİD militanları tarafından kaçırılan Polis Memuru Doğan Yıldız’ın Sorgun ilçesine bağlı Çayözü Köyü'nde yaşayan ailesine bayram ziyaretinde bulundu.

Anne Gülderen ve Baba Salih Yıldız ile bir süre sohbet edip teselli eden Bakan Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu telefonla arayarak, baba Salih Yıldız’ı görüştürdü. Aile ve köylülerle bir süre sohbet eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ziyaret sonrasında yaptığı konuşmada, “Çayözü köyümüze bayramlaşmak için geldik.

Bayramlaştık, hasbihal ettik ayrılıyoruz. Burada vatandaşlarımızla görüştük. IŞID’in kaçırdığı evlatlarımızdan birisi bu köyümüzden onların ailesiyle bayramlaştık” dedi.

Anne Gülderen Yıldız, ise yapılan ziyaretin kendilerini rahatlattığını belirterek, “Adalet Bakanımız, çok güzel şeyler söyledi. Başbakanımız inşallah bir şeyler yapacak, inşallah yavrularımızı bize kavuşturacak. Dışişleri bakanı ile görüştürdü bizi, çok güzel şeyler söyledi. Umutluyuz bekliyoruz, bugün 50 gün oldu, hiç haber alamadık yavrumdan” dedi.

Bayram ziyaretinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden baba Salih Yıldız, “Sağ olsun bakanımız geldi memnun olduk, bize moral verdi, destek oldu. Devletimizden milletimizden Allah razı olsun çocuklarımızı bekliyoruz. Dışişleri bakanı ile görüştük, Bakanımız ilgilendiğini, kısa zamanda çözüleceğini söyledi, bize moral verdi motive etti” diye konuştu.