ISPARTA'da aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle rögar kapakları yerinden çıktı, bazı evleri su bastı, istinat duvarları yıkıldı.

Ispartalılara zor anlar yaşatan gök gürültülü sağanak yağmur, dün saat 20.00 sıralarında başladı. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrasında kent merkezinde ana yollar trafiğe kapandı.

Bazı araçlar yollarda kaldı, rögar kapakları yerinden çıktı, birçok mahallede evleri su bastı. İstanbul Caddesi'nde ise yolda çökme meydana geldi. Vatandaşlar yolun karşısına geçmekte zorlandı. Trafik birçok yerde tek şeritten verildi, trafik ekipleri yoğunluk oluşan bölgelerde görev yaptı.

DEREGÜMÜ VE YAKAÖREN SELE TESLİM OLDU
Sağanak yağış, kent merkezinin yanı sırada merkeze bağlı Yakaören ve Deregümü köylerinde sel baskınlarına neden oldu. Her iki köyde yaklaşık 15 evi su bastı. Yakaören Köyü'nde sel nedeniyle bazı evlerin istinat duvarları yıkıldı, çok sayıda araç sel sularının altında kaldı.

Deregümü Köyü'nde ise bir evin bodrum katını su bastı. Ev sahipleri su motoruyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Köyün içindeki ana yollar da sel surlarının taşıdığı çamurun altında kaldı. Yaşanan felaketin ardından İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri bölgeye gelerek çalışma yaptı.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU
Isparta Valisi Vahdettin Özkan, yağmurun şehir merkezinde ve birkaç köyde maddi zarara neden olduğunu söyledi. Meteorolojik uyarı alındığı andan itibaren kriz masası oluşturduklarını aktaran Vali Özkan, "Tüm birimler hazır halde bekletildi.

Yağmura maruz kalan yerlere anında müdahale edildi. Olayda herhangi bir can kaybı olmaması bizim için en büyük teselli. Ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı" dedi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA