Haber-Kamera: İstanbul
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbullu vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar ve Küçükçekmece'de de etkinlikler çerçevesinde alana gelen vatandaşlar kurulan platformdaki programları seyretti. Etkinliklerle birlikte "Demokrasi Nöbetleri"ni tutmaya devam eden vatandaşlar ellerindeki Türk Bayraklarını sallyarak şarkı ve türkülere eşlik etti. "Demokrasi Nöbetleri"leri gece boyunca Kuran-ı Kerim okunması, dualar edilmesi ile devam etti. Bazı programlarda 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ile ilgili videolar gösterildi. 

"ZALİME KARŞI MAZLUMUN GALİBİYETİDİR BU"
Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'ndaki Demokrasi Nöbetine katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın bir konuşma yaptı. Aydın konuşmasında şunları söyledi. "İlk defa dünya tarihinde silaha karşı silahsız olanlar halk ve seçilmiş lider yola çıktı, Yine askerlerimizin sağlam olanları, hain olmayanları, emniyet teşkilatındaki temiz vatanperver olan bürokratlarımızla, kardeşlerimizle beraber bir tarih yazıldı. Dünyada ilktir. Zalime karşı mazlumun galibiyetidir bu. 15 Temmuz'dan sonra artık dünyayı yöneten güçler, dünyayı kendi istek ve arzuları gibi şekillendirmek isteyen ülkeler ve halen Türkiye ile üstü örtülü bir şekilde taşeronları kullanarak savaş halinde olan ülkeler gördüler ve bildiler. Ve görecekler ve bilecekler. 15 Temmuz onların dünyadaki zulüm düzenlerinin yıkılışının ayak sesi olmuştur. Allahın izniyle" 

"BİR DAHA RABBİM BU ÜLKEYE 15 TEMMUZLARI YAŞATMASIN"
Bağcılar'daki "Demokrasi Nöbeti"ne katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı da burada yaptığı konuşmada, "Bir daha rabbim bu ülkeye 15 Temmuzları yaşatmasın diye gelecek nesillerimize aynen Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşları'nda olduğu gibi, 15 Temmuz'u da gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmanın heyecanını yaşıyoruz ve yaşayacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Bunu bir takım farklı art niyetlerle, farklı noktaya çekenlere de asla ve asla fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.  


Görüntü Dökümü:
--------------
-Esenler, Zeytinburnu, Bağcılar ve Küçükçekmece'de kurulan platformlar
-Kuran-ı Kerim okunması
-Dualar eilmesi
-Video gösterimleri
-Dev Türk Bayrakları
-Bayrak sallayan vatandaşlar
-Murat Aydın'ın konuşması
-Lokman Çağrıcı'nın konuşması
-Genel ve detaylar