KAHRAMANMARAŞ'ta binlerce kişi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü kapsamında Demokrasi Nöbeti için alana akın etti.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle kehtte kortej yürüyüşü düzenlendi. Akşam namazının ardından tarihi Ulu Cami önünde başlayan yürüyüşe Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce kişi katıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş, Trabzon Bulvarı'nda son bulup Demokrasi Nöbeti başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın marşlardan oluşan konser verdiği nöbette Kur'an-ı Kerim okundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Vali Vahdettin Özkan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye dikkat çekerek, şöyle dedi:
"Bunların kendini saklayan, 'Altın çocuk' dedikleri, bu 'Mahrem birim' dedikleri hususilerin oluşturduğu şer ve uluslararası istihbarat faaliyetleri vardır. Bu faaliyetleri devam etmektedir. Biz bunları alıp bertaraf ettiğimiz zaman kalplerini sıkıştıracağız. Elbette bunların sosyolojik her tarafta bunların ne faaliyetleri varsa bunlarla ilgili çalışmalar yapılacaktır. Ama bunu istismar etmek için aynı zamanda bu örgüt çevrelerinin 'Bunun siyasi ayağı nerde?' deyip bütün siyasi partilerimizin ilçe teşkilatlarına karşı herkesi birbirine karşı bir şüpheli hale getirme yönünde bir sulandırma faaliyetinin olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bu noktada da millet olarak çok uyanık olacağız. Bir yandan bunların kriptolarını, bunların casuslarını mutlaka ama mutlaka alıp adalete hesap verdireceğiz, bir yandan da bunların sosyolojik katmanlarının herkesi buna katma yönündeki casusluk faaliyetlere karşı uyanık olacağız."
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, 15 Temmuz'da FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canına kastedip millete kurşun yağdırdığını ancak milletin geri adım atmayarak destan yazdığını söyledi.
Etkinlikte meydanı dolduranlar alana kurulan dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmasını da izledi.

FOTOĞRAFLI