Fatih YILMAZ/TOKAT,() - COĞRAFİ işaret tesciliyle dünya lezzet haritasına adını yazdıran Tokat kebabının kilogram fiyatı 160 liraya yükseldi.
Yöreye ait taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, sarımsak ve pide kullanılarak yapılan Tokat kebabının kilogram fiyatı geçen yıla oranla 40 lira arttı. Özel yapılan kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişlerle asılarak odun ateşinde pişirilen Tokat kebabının kilogram fiyatı et fiyatlarının artmasından dolayı bu yıl 160 liraya kadar yükseldi.
Kente özel bir restorantta çalışan 15 yıllık kebap ustası 46 yaşındaki Abdullah Pehlivan, Tokat kebabının özelliğinin, kentte yetişen sebze ve yörede yetişen kuzudan olduğunu ve ocağında da sadece Tokat kebabı yapıldığını söyledi. Tokat kebabın fiyatının kilosunun 2016 yılında 120 lira olduğunu belirten kebap ustası Pehlivan, ''Etin fiyatı çok yükseldiği için kebabımızın kilo fiyatı 160 liraya çıktı. Yine de yöremizin vazgeçilmez lezzeti olduğu için büyük rağbet görüyor'' dedi.

FOTOĞRAFLI