Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - RAMAZAN Bayramı tatili için yola çıkanlar, 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale'de trafik yoğunluğa neden oldu.Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle, araçlar güçlükle ilerliyor.
Bayram nedeniyle denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, yoğunluğun olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışırken, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor. Emniyet Müdüry Yrdımcısı Ömer Aktürk, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme ekipleri olarak yollarda vatandaşların daha huzurlu seyretmeleri için uygulamalar yaptıklarını belirterek, sürücülerin kurallara riayet etmelerini istedi.
Kırıkkale Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ise yaptığı açıklamada, bayram tatilinin başlaması nedeniyle yoğun araç trafiğinin yaşandığını, sabahtan akşamın geç saatlerine kadar 45 bin aracın kentten geçtiğini belirtti. Çorumlu, 'Kırıkkale bildiğiniz gibi 43 ilin geçiş ve kavşak noktası.Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz’e giden tüm araçlar buradan geçiyor. Çok yönlü trafik akışı var. Vatandaşlarımız rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk etsin diye tedbirlerimizi aldık. İnşallah kazasız belasız yolculuklar diliyoruz. Sürücülerin de dikkatli olmalarını ve emniyet kemerlerini mutlaka takmalarını istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI