Ali Rıza EREN/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in tarihi ve kültürel değerlerinden olan Erdemli İlçesi'ndeki Kızkalesi'ni uluslararası alanda tanıtmak adına düzenlenen Kızkalesi Turizm Festivali'nin 4'üncüsü gerçekleşti. Festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Mersin Valiliği ve Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 4'üncü Kızkalesi Turizm Festivali'nin açılışı, Kızkalesi halk plajında düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Çalışkan, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen yürüyüş sonunda yapılan konuşmalarda Kızkalesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer aldığına vurgu yapılarak yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği turizm merkezlerinin başında geldiği kaydedildi.
Yelken yarışları ile çeşitli spor dallarında müsabakaların da yapıldığı festivalde Kent Müzik Grubu da bir konser verdi. Akşam da devam eden festival kapsamında Mersin Olgunlaşma Enstitüsü de 'Anadolu'dan esintiler' konulu Osmanlı ve Yörük temalı defile düzenledi, TRT sanatçıları konser verdi. Festival, Vali Özdemir Çakacak ile Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın sportif karşılaşmalarda dereceye girenlere ödüllerini vermesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI