İSTANBUL'da ailesiyle kalırken 5 ay önce Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Rojava bölgesinin Kobani ilçesine giderek Halk Savunma Birlikleri'ne (YPG) katılan ve IŞİD'e karşı savaşırken ölen 18 yaşındaki Jiyan Ergin, memleketi Mardin'in Derik ilçesinde yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla toprağa verildi.

İstanbul'un Kadıköy semtinde oturan ailesiyle birlikte kalan 18 yaşındaki Jiyan Ergin, 5 ay önce Suriye'de Kürtlerin denetimindeki Rojava bölgesinin Kobani ilçesine giderek Irak Şam İslam Devleti'ne karşı savaşmak için Halk Savunma Birlikleri (YPG) saflarına katıldı. 18 Mart'ta Kobani'de IŞİD ile girdiği bir çatışmada ağır şekilde yaralanan ve Şanlıurfa devlet Hastanesi'ne getirilen Çiya Derik kod adlı Jiyan Ergin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 20 Mart'ta yaşamını yitirdi.

Ailesi tarafından hastaneden alınan Jiyan Ergin'in cenazesi memleketi olan Mardin'in Derik ilçesine getirildi. Esnafların kepenk kapattığı ilçede Jiyan Ergin'in YPG ve PKK flamalarına sarılı cenazesi HDP ve DBP Mardin İl ve İlçe yöneticileri, Derik Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla ilçedeki asri mezarlıkta toprağa verildi. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı mezarlıkta Jiyan Ergin gömüldükten sonra bir dakikalık saygı duruşu yapılıp örgüt marşları okundu. 

Jiya Ergin'in babası Ali Ergin, oğlunun tüm Kürdistan'ın şehidi olduğunu belirterek, "Kürt halkı, kendilerini yok sayanlara karşı birlik olmalıdır" dedi.
FOTOĞRAFLI