Orhan UZUN/ İZMİT(Kocaeli) ()- İZMİT'te bu sabah geçirdiği beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Kocaeli Emlakçılar Derneği Başkanı 50 yaşındaki Ünal Emre'nin organları birçok kişiye hayat verecek.
Kocaeli'de emlakçılık yapan  Ünal Emre, bu sabah saatlerinde beyin kanaması geçirince Kocaelie Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bir süre sonra da buradan Özel Cihan Hastanesi'ne sevkedildi. Ancak yapılan müddahahalelere rağmen durumunda iyileşme olmadı. Ünal Emre'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, aynı zamanda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi olan eşi İkbal Emne, eşinin organlarını bağışlama kararı aldı. 
Organ bağışının ardından zamana karşı yarış başlatıldı. Önce İstanbul'dan çeşitli hastanelerden ekipler babrek, karaciğer, kornea gibi organları almak için yola çıktı. Bu arada kalbinin alınması için de İstanbul'dan gelmesi beklenen ekip bazı sorunlar nedeniyle bundan vazgeçildiğini bildirmesi üzerine, bu kez Ankara'dan bir ekip kalbi almak için yola çıktı. Diğer bazı organların kalple birlikte aynı anda alınması gerektiğinden Ankara'dan gelecek ekibin İzmit'e ulaşması bekleniyor. 
FOTOĞRAFLI