NİŞANLISI VE BABASI GÖZYAŞI DÖKTÜ
Şehit polis memuru Ahmet Akalın'ın, şehit olduğu haberi ardından Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli nişanlısı hemşire Kübra Eski, gözyaşları içinde yakınlarıyla birlikte Akalın'ın babasının evine geldi.
Konya Şeker Fabrikası'nda çalışan ve Cihanbeyli'de görevli baba Mustafa Akalın da, acı haberi aldıktan sonra Deştiğin Mahallesi'ndeki evine gözyaşları içinde geldi. Oğlunu yitirdiği için güçlükle yürüyebilen Mustafa Akalın, çevredekilerin yardımıyla evine girdi.
Doğanhisar Belediyesi de evin çevresinde temizlik çalışması yapıp taziye çadırı kurdu.
Akalın'nın akrabası Metin Akalın'ın da vatanı görevini yaptığı Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde 1992 yılında şehit düştüğü belirtildi. Akalın ile birlikte 6'ncı şehidini veren Deştiğin halkından İsmail Tosun, terör olaylarının sona ermesini istedi. Tosun, "Dünyaya 'Dur' diyen devlet, 2 çapulcunun hakkından gelemiyor. Köyümüzde 6 şehit var. Bu hükümetin gevşekliği. Başka bir şey yok. Adam yol kesiyor, kimlik soruyor. Ama gidip uçarlar orayı tahrip etmiyor" dedi.
Gürsel Özdemir, "Şehitlerin sona ermesi lazım. O yüzden hükümetin bir an önce önlem alıp terör olaylarını bitirmesi lazım. Vatan hepimizin vatanı. Vatanımızın bölünmesini istemiyoruz" dedi. Şehit Akalın'ın cenazesinin yarın düzenlenecek törenle Deştiğin'e defnedilmesi bekleniyor.

FOTOĞRAFLI