MARKA Şehir Bolu ve 5'inci Uluslararası Köroğlu Festivali etkinlikleri kapsamında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve yaklaşık 150 kişi, Köroğlu Dağı'nın zirvesine yürüdü.
Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tabiatın Kalbi Bolu Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen yürüyüş kapsamında, Köroğlu Dağı'nın eteklerine otobüslerle getirilen 150 kişi, dağın zirvesine yürüdü. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katılanlar ellerinde Türk Cumhuriyetlerine ait bayraklarla yürüdü. Yaklaşık 1.5 kilometre süren zirve yürüyüşünün sonunda, bayraklar 2 bin 500 rakımlık Köroğlu Dağı'nın zirvesine dikildi. Kalabalık, bir süre dinlendikten sonra aynı yolu tekrar yürüyerek indi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu ve Köroğlu'yu Türk dünyası ile kucaklaştırmayı amaçladıklarını ifade ederek şöyle dedi:
"Atamız Köroğlu'nun at üzerinde çıktığı zirvelere biz yürüyerek çıkmakta zorlanıyoruz. Ama onun atla çıktığı yere biz de mutlaka çıkacağız. Erkek, kadın, genç, yaşlı herkes var arkamızda. Yüreğine, bileğine güvenen herkes zirveye doğru yürüyor. Bizim asıl amacımız Köroğlu ile Bolu'yu Türk dünyası ile kucaklaştırmak. Köroğlu Festivalleri sayesinde önce Dışişleri Bakanlığı'nın zirvesinin Bolu'da olmasını sağlamak. Sonra Başbakan ve Cumhurbaşkanları zirvelerinin Bolu'da olmasını sağlamak. Bunların hepsinin gerçekleşeceğini göreceğiz."

FOTOĞRAFLI