ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde öğle saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ile sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisini su bastı.
Lapseki İlçesi'nde 10 dakika süren sağanak yağış ve fırtına gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. Ev ve iş yerlerinin yanı sıra ekili tarım arazileri sağanak yağıştan zarar gördü. İşyeri sahipleri ve vatandaşlar sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. Şehir stadyumundaki tribünlerin bir kısmı çöktü. Fırtına bazı ağaçları kökünden sökerken, bazı ağaçların dalları ise kırıldı. Lapseki Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklarda oluşan su birikintilerini gidermek için yoğun çalışma başlattı.
Fırtına ve yağmurun ardından hasar gören bölgelerde inceleme yapan AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Hepimize geçmiş olsun. Bugün fırtına, yağmur ve doluyla birlikte bir felaket atlattık. Bunu yaşayan herkese geçmiş olsun. Allah'tan can kaybımız yok. Maddi hasar oldukça fazla. Bölgeyi dolaşıyoruz. Genelde birinci kat evleri ve iş yerlerine sular basmış, ağaçlar yıkılmış durumda. Deniz kenarındaki iş yerlerinde fazla zarar var. Allah beterinden saklasın. Şu anda inceleme ile hasar tespitlerimizi yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAF