AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, Burunköy Mahallesi'ne yapılması planlanan taş ocağına mahalle sakinleri "Mahallemize taş ocağı istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Söke'nin Burunköy Mahallesi'nde yaşayanlar Gümberek Mevkiinde 86 dönüm arazi üzerine kurulacak olan taş ocağını istemediklerini belirterek eylem yaptı. Taş ocağının yapılacağı yerde oturma eylemi yapan mahalle sakinleri adına konuşan Burunköy Mahalle Muhtarı Muharrem Kaçar, "Mahallemizin 700 metre yakınında olan bir dağa taş ocağı yapılıyor. Yapılacak dağın etrafında tarım arazileri ve hayvancılık yapanlar var. Buraya kurulacak olan taş ocağında kayalar kırılarak mıcır yapılacak. Aynı zamanda bu dağ heyelan bölgesidir.

Bu taraftaki kayalar patlama vesilesiyle alındığı zaman dağın bizden tarafa olan kısmının kayma ihtimali çok yüksek. Yapılacak olan taş ocağından mahallemiz zarar göreceği için yapılmasına mahalleli olarak karşıyız. Valilikten ÇED raporu istenmiş ama Bakanlık ÇED raporuna gerek yoktur kararı vermiş. Bizde mahalle halkı olarak yüzden fazla imza topladık ve dilekçeyle birlikte önce Söke Kaymakamlığı sonrada Aydın Valiliğine verdik bunun sonucunu bekliyoruz. Biz taş ocağını mahallemizin dibine yapılmasına karşıyız" dedi.

"DOĞAYI YOK EDECEKLER"

Muhtar Kaçar kurulacak olan taş ocağının doğayı yok edeceğini ifade ederek, "Bu bölgede hayvancılık yapanlar taş ocağının kurulmasıyla bitecek. Dağda bulunan binlerce zeytin ve meyve ağaçlarının yanı sıra binlerce dönüm tarım arazisi tozdan etkilenecek ve doğa yok olacaktır. Biz doğanın ve mahallemizin yok olmasını istemiyoruz. Yetkililerin bizden habersizce bakanlıktan iş bitirenlerin buraya taş ocağı açmasına izin vermesini istemiyoruz. 86 dönüm taş ocağı yapılacak alanla birlikte bu bölgedeki her şey zarar görecek" diye konuştu.