İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA'da 17 Aralık operasyonunun yıldönümünde CHP Manisa İl Teşkilatı ile KESK Manisa Şubeler Platformu tarafından iki yürüyüş düzenlendi. Polis, KESK üyelerinin Ak Parti Şehzadeler İlçe binasına yürüyüp siyah çelenk bırakmasına izin vermedi. 
17 Aralık operasyonunu yıldönümü nedeniyle Manisa'da CHP ve KESK tarafından iki ayrı yürüyüş düzenlendi. CHP Manisa İl Teşkilatı önünde toplanan yaklaşık 500'e yakın partili Aydın CHP İl Teşkilatı'ndaki mahkeme ve savcılık kararıyla kaldırılan 4 eski bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın maskeli fotoğraflarının yer aldığı pankartlar eşliğinde yürüdü. Grup, 'Her yer rüşvet her yer yolsuzluk', 'Hırsız, fakir, katil AKP', 'Hırsız var' sloganları ve düdük çalarak Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Manolya Meydanı'nda toplanan partililer adına açıklamayı CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan yaptı. Kaplan, 17 ve 25 Aralık'ın Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştüğünü belirtip, "Çünkü Cumhuriyet tarihi boyunca hükümet ve onun bakanları eliyle bir devlet, yurttaşların zenginliğini, kaynağını talan etmiştir. 17 Aralık, Cumhuriyet tarihinin son dönem AKP iktidarını nasıl rüşvetin içerisine nasıl talanın içerine, hırsızlıkların ortaya serildiği bir tarihtir. Dünyanın hiç bir yerinde hükümet ile devletin soyulduğu görülmemiştir. Her yıl 17 Aralık tarihinde yaşanan rüşvet ve hırsızlık olayını protesto edip, halkımıza unutturmayacağız" dedi. Açıklamanın ardından 15 dakika boyunca slogan atan partililer olaysız bir şekilde dağıldı. 
KESK'E POLİS İZİN VERMEDİ 
CHP'nin ardından KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri de yürüyüş yapmak istedi. Eğitim-Sen Manisa Şube binasının önünde toplanan KESK Manisa Şubeler Platformu üyeleri, 200 metre mesafedeki Ak Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatın önüne yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Parti binasının köşesinde barikat kuran Çevik Kuvvet, grubun yürüyüşe ve parti binasını önüne siyah çelenk bırakmasına izin vermedi. Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel ile Büro-Sen Manisa Şube Başkanı Ali Gök, yaklaşık 15 dakikalık görüşmeye rağmen polisi ikna edemedi. Bunun üzerine grup Ak Parti'nin önüne siyah çelenk bırakamadan, '"Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Emekçiye değil hırsızlara barikat', 'Memleketi soydular, baba-oğul doydular' sloganları attı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen iki şube başkanı daha sonra siyah çelengi Ak Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı binasının yakınındaki bir ağaca bıraktı. KESK Manisa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, 17 Aralık operasyonlarını yıldönümünde demokratik haklarını kullanmak istediklerini, ancak polis tarafından engellendiğini dile getirdi. Demirel'in açıklamasının ardından KESK üyeleri eylemlerini olaysız bir şekilde sonlandırdı.

FOTOĞRAFLI