MANİSALI gazi Mehmet Konteş'i, 19 Eylül Gaziler Günü'nde Genelkurmay Başkanlığı'nın Türkiye'nin dört bir yanındaki gazileri konuk edeceği program için ziyaret eden Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in davetiyesini verdi.
Genelkurmay Başkanlığı 19 Eylül Gaziler Günü'nde 20 gazi ve ailesini konuk edecek. Gazileri onurlandıran programa Manisalı gazi 36 yaşındaki Mehmet Konteş ve Eşi Necla Konteş de katılacak. Kıbrıs'ta görevliyken 6 Şubat 1998'de patlamamış mühimmatın infilak etmesiyle iki gözünü de kaybeden Mehmet Konteş'i Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Albay Agah Demirkıran, Yarbay Selçuk Gülova evinde ziyaret etti. Komutanları eşi Necla Konteş ve çocukları Gökçe, Ayşegül ve Hüseyin ile birlikte karşılayan gazi Mehmet Konteş büyük bir heyecan ve gurur yaşadığını söyledi. Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Manisa'da 194 Güneydoğu şehidi, 89 Güneydoğu gazisi, 139 Kore gazisi, 745 Kıbrıs gazisi olduğunu belirterek, şehit ve gazi ailelerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını ve unutmadıklarını söyledi. Tuğgeneral Arslan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel imzalı davetiyeyi vererek, gezi boyunca tüm ihtiyaçlarının Genelkurmay Başkanlığı tarafından karşılanacağını söyledi.
Büyük bir onur yaşadığını söyleyen gazi Mehmet Konteş, iki gözünü kaybetmesine rağmen unutulmamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Konteş, "Gazi olmanın gururunu bize yeniden hatırlatıyorlar. Benim için büyük bir heyecan ve sevinç olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI