Taylan YILDIRIM - Mustafa SARIİPEK - Ali GÜNDOĞAN - Yasin TİNBEK/MARMANİS (Muğla)- 15 Temmuz darbe teşebbüsünün en önemli merkezlerinden olan Muğla'nın  Marmaris İlçesi'nde toplanan binlerce kişi ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yürüdü. İlçedeki vatandaşlar ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı oteldeki çatışma bölgesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. 
15 Temmuz darbe girişimi gecesinin en önemli noktalarından olan Marmaris'te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Darbeci suikast timinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı yaptığı bölge kutlamaların merkezi oldu. Geçen yıl 15 Temmuz'da hain darbeci askerler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast için Marmaris'e gitmişlerdi. Burada ummadıkları bir polis direnişiyle karşılaşan darbeci askerlerle saatler süren çatışmalar yaşandı. Darbeci askerler hain planlarını gerçekleştiremeyip kaçmışlardı. Çatışmalarda ise polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin şehit oldu. Darbeden sonra darbeci askerlerden 17'si günler süren operasyonlar sonucunda yakalandı. 44'ü tutuklu 47 sanık hakkında da 6'şar kez ağır müebbet istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanması hala sürüyor. 
"DARBENİN 1 YIL DÖNÜMÜNDE DESTAN ALANINDA TOPLANILDI"
15 Temmuz darbe girişiminin 1'inci yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Marmaris'te oturan vatandaşların yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinden öğrenci ve sporcular otobüslerle ilçeye akın etti. Vatandaşlar ve öğrenciler darbeci askerlerle polislerin çatıştığı ve daha sonra düzenlenerek 15 Temmuz Destanı adı verilen alanda toplandı. Polisin arama noktasından geçen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla saat gece yarısını geçtiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe gecesi halka seslendiği yerden ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar tekbir getirdi. Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi üzerinden yaklaşık dört kilometre yürüyen vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na ulaştı. Binlerce kişi burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisteki konuşmasını izlemek için beklemeye geçti. İlçedeki turistlerde yürüyüşe ilgi gösterdi. Cep telefonlarının kameralarıyla görüntü alan turistler yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alınırken, yürüyüşe katılanlar 15 Temmuz logolu tişörtler giydi. Vatandaşların demokrasi nöbeti sabaha kadar sürecek.

FOTOGRAFLI