Uzay KESMEN-Ozan URAL/İstanbul, ()- D-100 Karayolu Mecidiyeköy mevkiinde kontrolden çıkan lüks otomobil, ticari taksiye ardından da bir otomobile çarptı. Kazada, 2 kişi yaralanırken, Karayolu'nun Edirne istikametinde uzun araç kuyrukları oluştu. Edinilen bilgiye göre kaza, saat 01.30 sıralarında D-100 Karayolu Mecidiyeköy mevkii Edirne istikametinde meydana geldi. 34 ZG 1916 plakalı lüks otomobil seyir halindeyken bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Savrulan otomobil,önce önünde ilerleyen İbrahim Kurtoğlu yönetimindeki 34 THP 14 plakalı ticari taksiye, ardından da Muammer Yeşil yönetimindeki 34 ZJ 2278 plakalı otomobile arkadan çarptı. Lüks otomobil çarpışmanın etkisiyle takla attı. Kazayı gören sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

YARALI SÜRÜCÜ OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTI

Kaza sonrası ticari taksi şoförü Türkoğlu ve takla atan otomobilde bulunan ismi öğrenilemeyen bir kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobillerde bulunan diğer yolcular da sağlık ekipleri tarafından ayakta kontrol edildi. Takla atan otomobilin sürücüsünün ise kazadan sonra kendi imkanlarıyla araçtan çıkıp, hafif yaralı halde olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Otomobilin içerisinde ise alkol kutuları olduğu görüldü.

“BİZE VURMASALARDI BELKİ VİYADÜKTEN AŞAĞI UÇACAKLARDI"

Kazadan yara almadan kurtulan bir kazazede, takla atan otomobilin bir başka otomobille yarıştığını iddia ederek, “Bu arkadaşlar yarışıyorlardı herhalde. Aynadan ticari taksiye vurdukları gördüm. En son bize vurdular. Bize vurmasalardı belki viyadükten aşağı uçacaklardı. Ticari takside yaralılar var. Takla atan aracın sahibi kaçtı. Bizde de ufak tefek yaralanmalar var." şeklinde konuştu.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

D-100 Karayolu Edirne istikametinde meydana gelen kaza nedeniyle yolda da uzun araç kuyrukları oluştu. İtfaiye ekipleri, oluşan trafik nedeniyle olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. Kaza yapan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik akışı da normale döndü.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)