KARABÜK'ün Ovacık İlçesi'nde 41 yaşındaki  Münevver Gülem, eşinin muhtar olmasının ardından sahibi oldukları kahvenin işletmeciliğini üstlendi.
İlçe merkezinde 12 yıldır kahve işleten Selami Gülem, 30 Mart'taki seçimlerde oturdukarı Küçüksu Köyü'nde muhtar seçildi. Eşinin köyün işlerini takip etmeye başlaması üzerine kahvenin işletmeciliğini Münevver Gülem üstlendi. 3 çocuk annesi Münevver Gülem, hepsi de erkek olan müşterilerine çay getirip götürdüğünü söyleyerek şöyle konuştu:
"Kahvecilik erkek işi olduğu için başlangıçta tepki aldım. 'O kadar erkeğin içine nasıl gireceksin?' diye ailemden bile tepki aldım. Ama kahveye gelen müşteriler yıllardır aynı. Bir çoğu tanıdık. Bu yüzden sorun olmadı. Alıştılar."
Kahvede küfürü yasakladığını belirten Münvver Gülem, "Ben kahvecilik yapsam da sonuçta kadınım. Onlar da kendilerini frenliyorlar ve alıştılar buna. Bazen ağızlarından küfür kaçırsalar da özür diliyorlar. Daha edepli ve adaplı davranıyorlar. Oturmaları, kalkmaları, konuşmaları değişti" diye konuştu.
Münevver Gülem, 11 yaşındaki ortaokul 1'inci sınıf öğrencisi oğlu Selami Baki Gülem'in okul çıkışlarında kendisine yardım ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI