Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () HAYAT kurtarmak için 2 bin 200 gönüllü ile mücadele ettiklerini söyleyen AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, Şişli merkez binalarına gelen tahliye bildirimini değerlendirdi. Mahruki "Beni taciz edip faturasını AKUT’a çıkarmaya çalışıyorlar. Benim söylemimi AKUT’a ödetmenin kime ne faydası var” diye konuştu.   
20’inci yılını kutlayan AKUT Arama Kurtarma Derneği, arama kurtarma faaliyetleri sırasında çekilen fotoğraf karelerini bir sergide topladı. Maltepe Park Alışveriş Merkezi’nde açılan sergide konuşan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, 2200 gönüllü ile hayat kurtarmak için mücadele verdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş, onaylanmış ilk kurtarma takımıyız. Aynı zamanda dünyanın 7’inci sivil toplum kuruluşuyuz” diye konuştu. AKUT gönüllüleri ile serginin açılışını yapan Mahruki, ziyaretçilerle fotoğraf çektirdi.

1999 DEPREMİNDE 2 EKİP VARDI, ŞİMDİ 36 EKİP VAR
AKUT’un neredeyse hiç devlet kaynağı kullanmadan ayakta durduğunu söyleyen Nasuh Mahruki, “İnsanların ölümle yaşam arasında sıkışıp kaldığı anlarda onların hayatını kurtarmak için mücadele veriyoruz. Bunu tamamen gönüllü olarak ve maalesef neredeyse devletin kaynaklarını hiç kullanmadan yapıyoruz. Ama sonuçta hayat kurtarma davası beklemez, ertelenemez. Ya müdahale edip o hayatı kurtarırsınız ya da cenazesine gidersiniz. Yaptığımız işin ne kadar hayati olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi. 1999 Depremi sırasında sadece 2 ekipleri olduğunu belirten Mahruki, bu sayının 36’ya çıktığını ifade etti.

“BENİM SÖYLEMİMİ AKUT’A ÖDETMENİN KİME NE FAYDASI VAR”
AKUT’un Şişli’de bulunan binasının tahliyesine ilişkin konuşan Nasuh Mahruki, “Kendi dünya görüşü olan sıradan bir vatandaşım, kendi dünya görüşümü paylaşıyorum. Ama muhalif kalınca hiç hoşlarına gitmiyor. AKUT’u baskılayıp bana hamle yapmaya çalışıyorlar. Beni taciz edip faturasını AKUT’a çıkarmaya çalışıyorlar. Burası Türkiye’nin AKUT’u. Binlerce insanın emeği var. Benim herhangi bir konuda, doğru ya da yanlış, haklı ya da haksız bir söylemimin AKUT’la ne lakası var. Bunun bedelini AKUT’a ödetmenin kime ne faydası var” ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAF)