Ali KADI/ NİĞDE, () - NİĞDE'de 71 kişinin hastanelik olmasına neden olan Kızılca Deresi'ndeki kötü koku devam ediyor. Kokunun nedeninin belirlemek için dereden alınan numunenin tahlil sonucu bekleniyor.
Pazartesi günü sahur vaktinde farklı mahallelerden polisi arayan çok sayıda kişi yoğun doğalgaz kokusu olduğu ihbarında bulunurken, 71 kişi kokudan etkilenerek hastanelere kaldırıldı. Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri yaptıkları çalışmada kokunun Selçuk Mahallesi'ndeki Kızılca Deresi'nin bitiminde toplanan sudan yayıldığı belirlendi. Yapılan ilk incelemede kokunun suda biriken metan gazından kaynaklandığı öne sürülürken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sudan numune aldı.
YETKİLİLER ÖNLEM ALMALI
Aradan 3 gün geçmesine rağmen dere kaynaklı ağır ve kötü koku devam ediyor. Kokunun çok rahatsız düzeyde olduğunu belirten Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, "Bu koku Niğde'yi fevkalade rahatsız ediyor. Nereden geldiği nasıl geldiği belli olan bir koku da değildir. Metan gazının bu şekilde koktuğu ve metan gazının kokusundan kaynaklanan bir olay olduğu söyleniyor. İlk önce insanları son derece rahatsız etti. Zaman zaman zehirlenmelere neden olabilecek bir durumda. Alerjisi olan hastalar, bronşit olan, astım olan hastaların rahatsız olacağı bir gaz. Unutmayalım ki geçmişte Ümraniye çöplüğünde metan gazından dolayı meydana gelen bir patlama var onlarca kişiyi kaybetti. Bunun sebebini nasıl ne şekilde olduğunu tedbirlerini yetkililerimiz acilen almalıdır" diye konuştu.
"AÇIKLAMA BEKLİYORUZ"
Vatandaşlar ise kent merkezinde etkili olan koku nedeniyle evlerinin pencerelerini dahi açamadıklarını söyledi. Kokunun nedeniyle ilgili net bir açıklama yapılmadığını da belirten vatandaşlardan Mustafa Öztürk, "Şu an bile Niğde'nin merkezinde koku var. Benim evim tepede olduğu halde orada bile rahatsız oluyoruz. Yetkililerden bu hususta ilgi bekliyoruz. Çözüm ve açıklama bekliyoruz. Bu kokunun sebebi ney?" dedi.

FOTOĞRAFLI