MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Okulu öğretmenleri ve öğrencileri, 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimine karşı halkın direnişini okulun duvarına resmeti.
Yeni Mahalle'de 400 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu'nun öğretmenleri, öğrencileriyle birlikte okul bahçe duvarını, 15 Temmuz darbe girişimi ve halkın sergilediği dik duruşu okulun duvarına resmetti.
Okul Müdürü Zeyni Ay'ın destekleriyle, Görsel Sanatlar Öğretmeni Erkam Uğur'un öncülüğünde bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, okulun bahçe duvarına 6 metre yüksekliğinde ve 50 metre genişliğinde, 15 Temmuz gecesi halka ateş eden tank ve helikopterlerin karşısında, milleti ise Türk Bayraklı elbiseleriyle resmetti. Engelli, yaşlı, çocuk ve gençlerin yer aldığı 150 insan ile 80 bayrak, yaklaşık bir aylık bir çalışmayla okulun duvarına plastik boya ile çizildi. Çalışmada en önemli detaylardan birisi ise darbe girişiminin ardından eşinin kamyonunu alarak İstanbul Taksim Meydanı'na insanları taşıyan Şerife Boz ve kamyonu oldu.
Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, okulu ziyaretinde öğretmen ve öğrencileri yaptıkları çalışmadan dolayı kutlayarak, "Bu çalışma sadece bir okulun duvarını süslenmesi çalışması değildir. Aynı zamanda öğrencilerimizin milli duygularının, milli bilincini arttırmaya yönelik bir çalışmadır. 15 Temmuz'da yaşanan o acı hatıranın sürekli çocuklarımızın gözü önünde kalmasını sağlayacak ve demokrasi bilincini, millet iradesi bilincini sürekli yüreklerinde ve hafızalarında taşımış olacaklar" dedi.
Görsel Sanatlar Öğretmeni Erkam Uğur da, yaptıkları eser hakkında bilgi vererek, "Bu resimde halkımızın darbeye karşı dik duruşunu resmettik" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha